El Gobierno ja no veu clar reformar el delicte de sedició abans de cap d’any

"No em sentiré incomplidor si el termini no es compleix"

Publicitat

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha refredat aquest dilluns la possibilitat que el seu executiu aprovi la reforma dels delictes de sedició i rebel·lió abans de cap d’any. En un esmorzar informatiu a Madrid ha admès que el compromís del seu govern és donar llum verda a la reforma abans del 31 de desembre “però no em sentiré en absolut incomplidor si aquest termini no es compleix i d’aquí poc es fa”. “És un compromís de legislatura i es farà”, ha promès. Pel que fa als indults ha apuntat que no sap quan estaran resolts, perquè el Ministeri de Justícia “és un mer impulsor” de l’expedient i el Tribunal Suprem té ara sobre la taula l’obligació d’emetre un informe que el seu govern estudiarà.
Campo ha anunciat també que la reforma del Codi Penal sobre aquests delictes anirà acompanyada també d’un reforçament del delicte de desobediència per incompliment dels mandats del Tribunal Constitucional.

“Som conscients que cal fer una revisió, i serà la que les cambres vulguin” però “cal actualitzar” per adequar-los. No ha tancat la porta a recuperar el delicte de convocatòria il·legal de referèndums: “És una figura que es pot analitzar”, ha sentenciat, i “no hi ha res cegat al debat jurídic” però cal “no caçar ocells a canonades”.

Pel que fa al president Puigdemont, Campo ha afirmat que la Constitució estableix que si hi ha una modificació legislativa que és més beneficiosa, si hi hagués una adequació als codi penal alemany o francès el Tribunal Suprem hauria de revisar si és aplicable a la sentència.

Respecte als indults el ministre ha evitat donar cap detall. “Quan arribi el moment considerarem un a un si són creditors del dret de gràcia”, ha dit, “i per tant no em pronunciaré mai” sobre els procediments judicials. “El Suprem dirà el que hagi de dir” i el govern decidirà.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca