Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La informació afectada no contenia dades personals ni sensibles

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat el digital Voz Populi i ha pogut confirmar l’ACN. La informació afectada no inclou dades personals de ciutadans ni sensibles, sinó que es tractaria només de correus electrònics i claus d’accés per accedir a aplicatius interns. Les vulnerabilitats es van detectar la setmana passada i el dijous 19 es va despublicar les pàgines web afectades. Segons fonts del Departament de Polítiques Digitals, s’ha obert una investigació per determinar si hi ha hagut robatori de dades.

Publicitat

Aquesta investigació servirà per determinar si hi ha hagut o no una explotació de les vulnerabilitats per part de tercers per aconseguir les dades. El Departament indica que de moment, a falta d’acabar la investigació, no es pot concloure que hi hagi hagut un incident de ciberseguretat.

Segons Voz Populi, les pàgines afectades són del Departament d’Infraestructures, la web dels serveis territorials del Departament d’Educació i un espai web del Departament de Cultura. Polítiques Digitals ha avisat de l’error als responsables en matèria de protecció de dades dels departaments afectats.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca