Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La informació afectada no contenia dades personals ni sensibles

Publicitat

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat el digital Voz Populi i ha pogut confirmar l’ACN. La informació afectada no inclou dades personals de ciutadans ni sensibles, sinó que es tractaria només de correus electrònics i claus d’accés per accedir a aplicatius interns. Les vulnerabilitats es van detectar la setmana passada i el dijous 19 es va despublicar les pàgines web afectades. Segons fonts del Departament de Polítiques Digitals, s’ha obert una investigació per determinar si hi ha hagut robatori de dades.

Aquesta investigació servirà per determinar si hi ha hagut o no una explotació de les vulnerabilitats per part de tercers per aconseguir les dades. El Departament indica que de moment, a falta d’acabar la investigació, no es pot concloure que hi hagi hagut un incident de ciberseguretat.

Segons Voz Populi, les pàgines afectades són del Departament d’Infraestructures, la web dels serveis territorials del Departament d’Educació i un espai web del Departament de Cultura. Polítiques Digitals ha avisat de l’error als responsables en matèria de protecció de dades dels departaments afectats.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca