L’interès per llogar un habitatge a Barcelona cau un 26% durant aquest semestre

"El fet que molts estudiants no estiguin llogant o que molts pisos compartits hagin quedat buits ara mateix està afectant el mercat immobiliari"

Publicitat

L’interès per llogar un habitatge a Barcelona ha baixat un 26% durant els darrers sis mesos, i un 32% a Madrid, segons l’estudi ‘Influencia de la pandemia en la demanda de vivienda’.

L’informe es basa en el nombre de contractes dels habitatges de lloguer als municipis que conformen la província de Barcelona, durant i després del confinament i comparat amb les dades del portal immobiliari Fotocasa del mateix període del 2019.

A la província de Barcelona, l’interès per llogar un habitatge ha baixat un 14%, mentre que a la de Madrid ho ha fet un 15%.

Aquest trimestre, l’interès pels habitatges de lloguer s’ha incrementat un 21% a Barcelona, i a Madrid els contactes han augmentat un 10%, comparat amb l’augment del 5% a la província de Barcelona i el 9,1% a la província de Madrid.

Publicitat

La directora de comunicació de Fotocasa, Anaïs López, ha explicat que des de fa uns mesos la demanda d’habitatge a les grans ciutats com Madrid i Barcelona ha baixat, la qual cosa comporta que els preus del lloguer comencin a baixar.

“El fet que molts estudiants no estiguin llogant o que molts pisos compartits hagin quedat buits ara mateix està afectant el mercat immobiliari”, ha afegit.

Tipus d’habitatge

D’abril a setembre del 2020, els tipus d’habitatge més buscats a la província de Barcelona van ser els apartaments (51%), la finca rústica (29%) i els dúplex (2,1%), mentre que els estudis (-39%) són els que més han caigut respecte a l’any anterior.

A la ciutat de Barcelona l’interès per l’habitatge d’abril a setembre del 2020 va augmentar respecte al 2019 en els dúplex (26%) i els apartaments (13%), i va disminuir en les plantes baixes (-66%), les casa-xalet (-42%), les cases adossades (-36%), els pisos (-27%), els estudis (-27%), els àtics (-25%) i les finques rústiques (-22%).

Durant el mateix període, les tipologies menys contractades a la província de Madrid van ser la finca rústica (-71%), el loft (-43%), l’estudi (-38%), la planta baixa (-32%), l’apartament (-28%), el pis (-15%), la casa adossada (-9%), la casa-xalet (-2,6%), el dúplex (-0,2%) i l’àtic (-0,2%).

Quant a la ciutat de Madrid, l’interès per l’habitatge d’abril a setembre del 2020 tan sols va augmentar respecte al 2019 en els contractes de les finques rústiques, amb un increment del 380% respecte a l’any anterior.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca