Felipe González s’emprenya

critica que el Govern central pacti "amb els que volen desballestar" Espanya

L’expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l’executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un “projecte de futur” a Espanya com a “estat nació” amb partits com ERC i Bildu, partidaris que “es desballesti” el país “amb suposats drets autodestructius d’autodeterminacions”. A més, ha reivindicat el seu dret a opinar, i ha avisat que no consentirà que ningú el faci callar.

Publicitat

“Per mi no són interlocutors vàlids”, ha afirmat en una entrevista a Onda Cero, que ha recollit Europa Press, en la qual ha criticat l’acord entre el Govern central i ERC per als pressupostos, i el suport que Bildu ja ha anunciat.

Segons González, aquests dos partits volen trencar Espanya i, per tant, no se’ls ha de tenir en compte a l’hora de construir un horitzó a mig i llarg termini, sinó que s’hauria d’apostar per aliances amb el PP i Ciutadans, com passa a Europa, segons ell.

“No és progressista voler trencar Espanya o dividir-la. És tant com dividir els espanyols”, ha afirmat, i ha confessat que de vegades té “un sentiment d’orfandat” amb la direcció actual del PSOE. “Ara hi ha coses que no entenc, ens passa a molts, d’aquí ve aquesta incomprensió i que de vegades t’amoïna o t’inquieta i aquest sentiment d’orfandat representativa”, ha afirmat.

A més, ha criticat que, per ell, cada vegada hi ha menys debat intern en el PSOE i la resta de formacions, però ha assegurat que ell continuarà donant la seva opinió. “No consentiré mai que ningú em faci callar”, ha avisat en referència a la sotssecretària general del PSOE, Adriana Lastra, i alguns dirigents històrics del partit, que va afirmar que ara és el moment de la seva generació.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca