Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

El projecte té el suport de la Comissió Europea, que destinarà un pressupost de 300.000 euros

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en un projecte europeu per promoure la inclusió educativa i social de les nenes i dones gitanes.

Publicitat

Es tracta de la iniciativa ‘Romnia Transform: Roma Women transforming the educational systems around Europe through their social and political Mobilization’, de la qual formen part 8 organitzacions europees més, ha informat la Conselleria en un comunicat aquest dijous.

El projecte té el suport de la Comissió Europea, que destinarà un pressupost de 300.000 euros dins del programa Erasmus+, i es durà a terme durant els propers 3 anys a Catalunya, Grècia, Anglaterra, Macedònia, Hongria i Bulgària.

El programa se centrarà a difondre i ampliar les anomenades ‘trobades d’estudiants gitanes’, una pràctica que a Catalunya va començar fa 18 anys i que lideraven “dones gitanes de base i amb el suport del pla integral del poble gitano de la Generalitat”.

Les trobades d’estudiants, que actualment se celebren cada 3 mesos, “han demostrat contribuir a la inclusió educativa i social de les dones i les nenes gitanes amb la creació d’espais de debat per a aquest col·lectiu desfavorit socialment”, segons el Govern.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca