Otegi defensa que la independència “passa per dir ‘Sí’ als pressupostos de l’Estat

"No hi ha hagut un govern d'aquesta naturalesa a l'Estat espanyol des de la Segona República"

Publicitat

El coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha defensat aquest dimecres que el procés cap a la independència del País Basc “avui passa per dir ‘sí’ als pressupostos generals de l’Estat (PGE)”, als quals farà costat la seva formació.

“Volem mantenir oberta la finestra d’oportunitat, no subscrivim les tesis de ‘com pitjor, millor’ i continuem sent conscients que tenim per davant un procés que ens ha de permetre créixer i assolir la república basca. I això avui passa per dir ‘sí’ a aquests pressupostos”, ha afirmat en una entrevista de TV3 que ha recollit Europa Press.

Otegi ha sostingut que l’actual govern del PSOE i Unides Podem és l’únic que pot promoure canvis socials i econòmics a l’Estat: “no hi ha hagut un govern d’aquesta naturalesa a l’Estat espanyol des de la Segona República”, i ha subratllat que donar suport als comptes evita l’avanç de la dreta i l’extrema dreta.

També considera que avalar els PGE servirà per fer front als problemes de la població, perquè creu que permetrà millorar les seves condicions de vida dins el context de la pandèmia: “Quan Bildu està en els acords la gent en surt amb més drets”.

Publicitat

A més, ha demanat al Govern espanyol que apliqui una política penitenciària “ordinària” per acostar els presos d’ETA al País Basc i ha explicat que negocien amb l’executiu de Pedro Sánchez per aplicar la derogació de la reforma laboral en el marc dels PGE.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca