Colau encara no ha donat cap explicació del tret d’un agent de la Guardia Urbana a un sensellar

Artadi acusa l'alcaldessa d'"amagar-se"

Publicitat

La líder de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'”amagar-se” després del tret que un agent de la Guàrdia Urbana va disparar a un home sense llar que presumptament va provar d’agredir-lo amb un ganivet dissabte al passeig Sant Joan, i ha demanat que doni explicacions sobre aquesta qüestió en el ple de divendres.

En una roda de premsa, ha lamentat que Colau no hagi donat explicacions als grups ni hagi convocat una roda de premsa, motiu pel qual ha confiat que ho farà en el ple de divendres atès que és “un fet gravíssim que ha alertat molt els ciutadans”.

“Colau tarda a donar explicacions. Entenem que la investigació no ha acabat, però ha de donar explicacions sobre què sap i què passa, i si cal s’han de prendre decisions i assumir responsabilitats”, ha reclamat.

Sobre el fet que els agents de la Guàrdia Urbana demanin pistoles Taser, Artadi creu que són “eines intermèdies entre fer servir una arma de foc o no”, per la qual cosa poden permetre una actuació més proporcionada en determinats casos.

Publicitat

Precs

En el ple també demanaran pagar a terminis i sense interessos els diners que l’Ajuntament té pendents de cobrar aquests propers anys, i que es recuperi la convocatòria d’una línia de subvencions i ajuts per a persones que no poden pagar l’IBI, i més després de l'”augment significatiu” d’aquest impost.

També presentaran un prec perquè el consistori doni un permís retribuït als treballadors municipals que hagin de cuidar els fills en quarantena malgrat que no tinguin la covid-19, com ha fet la Generalitat amb els seus treballadors en vista del rebuig del Govern central d’implementar-lo, i un altre prec sobre la seguretat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca