El toc de queda de Nadal i Cap d’Any serà de 1.00 hores a les 6.00 hores

Així ho estableix en l'esborrany 'Propostes de mesures de salut pública per fer front a la covid-19 per celebrar les festes de Nadal'

El Govern central proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebrin durant les festes de Nadal i un confinament nocturn entre les 1.00 hores i les 6.00 hores els dies 24 i 31 de desembre, la nit de Nadal i la nit de Cap d’Any, segons s’estableix en l’esborrany ‘Propostes de mesures de salut pública per fer front a la covid-19 per celebrar les festes de Nadal’, al qual ha tingut accés Europa Press.

Publicitat

En concret, el document assenyala que es recomana que les reunions familiars es limitin als membres que pertanyen al mateix grup de convivència, tot i que en cas que hi hagi algun membre extern amb qui no es conviu habitualment, les reunions siguin de fins a un màxim de 6 persones i es garanteixin les mesures de prevenció (6M), independentment de si són familiars o no.

A més, recomana evitar o minimitzar les reunions socials (celebracions de feina, antics alumnes o clubs esportius, entre altres) i, en cas que se celebrin, hauran de ser d’un màxim de 6 persones i preferiblement a l’exterior (a l’aire lliure o en terrasses amb màxim de 2 parets).

No haurien d’assistir a cap reunió familiar o social les persones que s’han diagnosticat amb covid-19 i encara estan en període de transmissibilitat; tenen símptomes de covid-19; esperen els resultats de la prova diagnòstica, o es poden haver exposat a algú amb covid-19 durant els darrers 14 dies.

Ara bé, es recorda que en tots els casos s’han de mantenir les mesures de prevenció (6M): mascareta (ús de la mascareta sempre que sigui possible); mans (rentat de mans freqüent); metres (distància física); maximitzar la ventilació i activitats a l’aire lliure (mantenir les finestres i portes obertes quan sigui segur i factible segons la temperatura); minimitzar el nombre de contactes (preferiblement sempre els mateixos); i “m’estic a casa si hi ha símptomes, diagnòstic o contacte”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca