El 71% de les empreses esportives queden fora de les ajudes del Govern

La indústria de l'esport veu insuficients els ajuts del Govern i avisa que està "abocada a la desaparició"

El clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l’esport són insuficients i “no cobreixen ni de bon tros les pèrdues”. “Sense ajuts la indústria de l’esport està abocada a la desaparició imminent”, ha alertat INDESCAT, que ha recordat que hi ha empreses que fa més de nou mesos que no ingressen res. Sobre els ajuts plantejats pel Govern, de 25 MEUR, han denunciat que només es destinen a equipaments esportius -que representen un 29% de la indústria- de manera que el 71% d’empreses en queda exclosa. En aquest sentit, han reclamat uns ajuts que incloguin la totalitat del sector i que cobreixin com a mínim el 75% de la facturació perduda.

Publicitat

Indescat també lamenta que “tot el que es va iniciar en els Jocs Olímpics del 92” s’ha “volatilitzat” els darrers mesos i han dit que viuen “una caiguda lliure sense aturador”. A més, han remarcat que a Catalunya es concentra un dels pols d’empreses de l’esport “més importants” d’Europa i han dit que sembla que el Govern “no fa res perquè no es perdi”.

“Constatem, un cop més, que una part important de la indústria està infravalorada i no és té en compte”, s’han queixat, per afegir després que no són “una prioritat, sinó al contrari” per a la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física ni per al Departament d’Empresa i Coneixement.

“La indústria és un tot i quan una de les seves cadenes de valor cau, tota la resta es veuen afectades”, han avisat. Segons el clúster, el conjunt de la indústria esportiva ha deixat de facturar 272 MEUR.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca