Forcadell no creu que superar el 50% dels vots independentistes canviï “res” pel que fa al Gobierno

Veu el Govern en situació de "desgast i descrèdit" i creu que ja s'haurien d'haver fet les eleccions

Publicitat

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha admès aquest dilluns que és important que els partits independentistes superin el llindar del 50% dels vots en les eleccions catalanes, però no creu que tingui conseqüències polítiques ni canviï “res” de cara a forçar el Govern central a negociar un referèndum.

“És important superar el 50% dels vots, perquè sembla que no ho aconseguim mai, però no crec que canviï res”, ha subratllat en una entrevista a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, després de constatar que el Govern espanyol ha reiterat que no negociarà un referèndum.

Segons Forcadell, superar el llindar del 50% dels vots permetria reforçar les posicions independentistes, però no pas anar més enllà: “Si tinguéssim un 70% ho podríem començar a plantejar, però no canviarà res un dos per cent amunt o avall”.

Malgrat tot, ha defensat la taula de diàleg perquè, tot i que hi té poques esperances, no coneix cap conflicte que s’hagi resolt sense dialogar.

Publicitat

També ha admès que veu el Govern en una situació de “desgast i descrèdit” que es deriva de totes les conseqüències del procés independentista i de la pandèmia del coronavirus, i considera que ja s’haurien d’haver celebrat les eleccions catalanes.

“Les eleccions ja s’haurien d’haver fet. El Govern es troba en unes circumstàncies excepcionals”, ha recalcat, per la qual cosa ha demanat fer el que sigui possible perquè els comicis se celebrin el 14 de febrer, com es preveu.

Malgrat que defensa que hi ha lideratge dins el Govern i alguns consellers “que ho fan molt bé”, ha reconegut que la inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat ha empitjorat la situació de l’executiu català.

Quan li han preguntat si considera desobediència el fet que Torra no despengés la pancarta en defensa dels presos polítics, Forcadell ha manifestat que respecta la decisió de l’expresident català: “No sé si és una acció de desobediència, però al final es va acabar despenjant”.

Sobre el candidat d’ERC a les eleccions, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, Forcadell el defineix com “una molt bona persona i molt honesta”, a més de destacar que té experiència de govern i està preparat per fer front a la crisi econòmica i social que s’ha derivat de la pandèmia del coronavirus.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca