Òmnium exigeix destinar la comissaria de la Via Laietana al record de les víctimes franquistes

"La gent ha de saber què passava perquè no es torni a repetir"

Publicitat

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha reclamat aquest divendres al president del Govern central, Pedro Sánchez, que la comissaria de la Via Laietana de Barcelona es converteixi en un “espai de memòria, dignitat i record” de les víctimes del franquisme.

En un comunicat de l’entitat, Mauri ha insistit que encara no s’ha complert la proposta de llei del 2017 que va aprovar el Congrés per reconvertir aquest espai i traspassar la titularitat a les institucions catalanes: “La gent ha de saber què passava perquè no es torni a repetir”.

D’altra banda, amb motiu del 20-N, Òmnium Cultural ha organitzat aquest divendres un acte en el seu canal de Youtube en el qual s’emetrà un documental sobre la “pervivència del franquisme a l’Estat espanyol”, en el qual hi haurà Mauri i diverses entitats i testimonis del franquisme.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca