Interior es defensa: no té competències per suspendre desnonaments

"Mentrestant anem posant pegats"

Publicitat

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha dit aquest divendres quan li han preguntat pel decret del Govern per suspendre els desnonaments durant l’estat d’alarma que Catalunya no té competències per fer-ho: “Mentrestant anem posant pegats”, i ha desitjat que l’executiu català adopti una moratòria emparada en el decret d’estat d’alarma.

En una entrevista a la Cadena Ser que ha recollit Europa Press, Sàmper ha reconegut que “Cataluya, cap comunitat, té competències per fer legislació en matèria de procediment” per frenar els desnonaments.

Quan li han preguntat per l’efectivitat del decret del Govern i els dubtes d’alguns juristes pel que fa a les comptències, ha dit: “No li falta raó al jutge, la qüestió s’hauria de resoldre segur amb una moratòria que només pot venir, per un tema competencial”, del Govern.

Quant a l’actuació dels Mossos d’Esquadra en els desnonaments, ha defensat que són els últims a intervenir, i que ho fan per ordre judicial, ha assegurat que “només un 2 o 3% dels desnonaments a Catalunya arriben a ser conflictius” i ha reivindicat que s’ha d’actuar de manera garantista i prioritzant la mediació, tot i que pugui suposar allargar la negociació per al desallotjament durant dies.

Publicitat

Sobre si han augmentat els delictes per necessitat social, ha dit que hi ha hagut una transformació de la delinqüència malgrat que s’han registrat xifres globals més baixes: “Ha disminuït i força, però és veritat que es transforma, de manera més agressiva i visual”.

Així, s’ha referit al saqueig d’una botiga Decathlon de Barcelona després dels aldarulls en una protesta contra les restriccions per l’estat d’alarma, i ha afirmat que “aquesta mena de delictes creix”, com també les estafes en compres en línia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca