Calvet i Borràs rebaixen la importància de superar el 50% dels vots

Calvet: "No és el centre de la meva proposta"

Publicitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, tots dos candidats a les primàries de JxCat, han rebaixat aquest divendres la importància que l’independentisme superi el 50% dels vots en les eleccions catalanes del 14 de febrer.

Així ho han dit en un debat a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press entre els candidats a les primàries de JxCat, en el qual també ha participat l’advocat Jordi Ferrés.

Sobre aquest objectiu del 50%, Calvet ha afirmat que aquest debat no és el que l’amoïna més: “No és el centre de la meva proposta”, i ha defensat que pretén que l’independentisme sumi victòries progressives a través d’un govern fort, i ha dit que guanyar els comicis i l’amnistia són dos exemples d’aquestes victòries.

Malgrat que defensa que seria una bona notícia arribar al 50%, Borràs ha advertit que aquesta legislatura l’independentisme ja ha tingut més de la meitat dels diputats i no ha avançat cap a la república catalana, i ha sostingut que el camí per assolir aquest objectiu no es pot aturar, però que tampoc no es poden posar “dates i taquígrafs”.

Publicitat

No obstant això, Ferrés ha insistit que, si l’independentisme supera aquest percentatge, hi ha d’haver conseqüències i s’haurà de treballar per implementar el mandat de l’1-O, tot i que ha reconegut que potser no es pot fer “immediatament el dia de la investidura”.

Unitat i pacte amb ERC

Els tres candidats han remarcat la importància de buscar la unitat de l’independentisme i han coincidit que la seva prioritat després de les eleccions serà tornar a reeditar els pactes amb ERC i els partits independentistes.

Borràs, que ha afirmat que la unitat no pot ser un discurs buit i que que s’hi ha de treballar, ha alertat de la possibilitat que, si guanya ERC, pacti amb el PSC i els comuns per fer un altre tripartit: “Qui es planteja fer pactes amb partits no independentistes no prioritza la independència”, i creu que no hi ha dubtes que JxCat la prioritza.

També Calvet ha avisat d’un possible tripartit si els republicans obtenen un resultat millor que el de JxCat, per la qual cosa ha subratllat la importància que la seva formació guanyi les eleccions i confia que aquesta unitat comporti les victòries de l’independentisme: “Em veig capaç de sumar energies del món del sobiranisme”, i de fer un govern fort.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca