Tremosa demana “resistir” mentre no hi hagi reobertura

El conseller afirma que intentarà "aixecar el peu de les mesures que limiten la capacitat de treballar amb normalitat"

Publicitat

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que les autoritats sanitàries veuen amb “recel qualsevol intent de reobertura”. “Com sabeu, l’autoritat competent en matèria de salut pública és la consellera de Salut, que va marcant unes restriccions que afecten el vostre sector de ple”, ha manifestat en la sessió inaugural de la XVIII Jornada Retail Comertia. “Ja veieu quins debats hem tingut al Govern”, ha reconegut. Davant aquesta situació, ha assegurat que intentarà “anar aixecant el peu d’aquestes mesures que limiten la capacitat de treballar amb normalitat”, sempre que la situació epidemiològica ho permeti. Així mateix, ha animat els comerciants a “resistir” i els ha agraït la feina.

Aquestes declaracions s’han produït un dia després que els membres d’ERC del Govern que participen en la reunió del comitè executiu de crisi per la covid-19 abandonessin la sessió exigint que s’aturessin les filtracions del pla de desescalada i demanant un “pacte de lleialtat”. Al migdia, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, es van reunir per reconduir la crisi desencadenada entre els socis de l’executiu.

Aquest dijous, el conseller d’Empresa i Coneixement ha assegurat que la pandèmia ha provocat una situació “dramàtica” i ha suposat un “estrès brutal” per al sistema econòmic i sanitari. Tremosa ha reconegut que la situació és “molt difícil”, amb una caiguda pràcticament del 15% del PIB, un “desastre comparable a un conflicte bèl·lic”.

Així mateix, ha defensat el paper del turisme com a “tractor” de l’economia i ha assegurat que la crisi del coronavirus no ha provocat una destrucció de la renda, com en altres recessions, sinó un creixement de les taxes d’estalvi fins a nivells “rècord”. “Hi ha una retenció del consum de molta gent que, en vista de la situació d’incertesa de la pandèmia, està ajornant les decisions de consum”, ha manifestat.

Publicitat

A Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona preveu que la taxa d’estalvi de les llars passi d’un 7,5% a un 17,5% de la renda familiar bruta disponible aquest any. El conseller vaticina que, un cop desaparegui la incertesa derivada de la pandèmia, aquests diners estalviats es dirigeixin al consum d’una manera “molt més intensa”.

Per reduir la incertesa, Tremosa ha destacat la importància de la vacuna, així com els tests d’antígens, que han de permetre de manera “fàcil, ràpida i barata” detectar les persones asimptomàtiques que encomanen el virus.

“Intenteu resistir uns mesos”, ha demanat el conseller als comerciants. Tremosa ha reconegut que és “molt difícil”, però s’ha mostrat esperançat en l’arribada d’aquests tests, que permetran reduir les taxes de contagi, “desestressar” el sistema sanitari i “normalitzar” molts àmbits d’activitat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca