La vacuna d’Oxford és segura i efectiva en majors de 60 anys sans

Els adults grans tolerarien millor la vacuna que els joves, apunta la investigació feta amb una mostra de 560 persones

Publicitat

La vacuna d’Oxford-AstraZeneca és segura i efectiva en majors de 60 anys sans, segons els resultats preliminars d’un estudi publicat a la revista The Lancet. Un grup de científics, en col·laboració amb AstraZeneca, ha analitzat la reacció i protecció de la vacuna d’Oxford a partir d’una mostra de 560 participants en els assajos clínics en fase 2, és a dir, amb persones sanes. A partir d’aquesta anàlisi, els investigadors han conclòs que la vacuna és “segura” i genera immunitat en tots els grups d’edat. A més, asseguren que els majors de 60 anys toleren millor la vacuna que els adults joves.

Entre els efectes secundaris detectats destaquen fatiga, maldecap, dècimes de febre i dolor muscular. Entre els 560 participants que ha analitzat la investigació només s’ha detectat un sol cas que presenti “una reacció adversa sistèmica”.

La vacuna d’Oxford-AstraZeneca va entrar a la fase 3 dels assajos a l’estiu, quan es va començar a provar a gran escala en milers de persones, tant sanes com de risc. La universitat britànica i la farmacèutica confien presentar en les pròximes setmanes els resultats preliminars d’aquesta fase crucial per demostrar que la vacuna és efectiva i segura.

L’Agència Europea del Medicament (l’EMA, per les seves sigles en anglès) ja ha començat a estudiar els resultats obtinguts dels primers assajos clínics per accelerar el procediment de revisió. Un cop Astrazeneca demani l’autorització per comercialitzar la vacuna, l’EMA podrà valorar tots els assajos i determinar si és segura o no.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca