Illa rebutja comparèixer al Parlament sobre les residències i s’acull al Consell d’Estat

Assegura que "els parlaments autonòmics no tenen la potestat de requerir la compareixença d'autoritats, funcionaris o agents, actuals o pretèrits, de l'Estat"

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comunicat al president del Parlament, Roger Torrent, que no compareixerà en la comissió de la cambra catalana que investiga la gestió de les residències de gent gran durant la pandèmia, i s’ha acollit a un dictamen del Consell d’Estat.

Publicitat

En una missiva a Torrent, Illa defensa que, segons diversos dictàmens del Consell d’Estat, “els parlaments autonòmics no tenen la potestat de requerir la compareixença d’autoritats, funcionaris o agents, actuals o pretèrits, de l’Estat”.

Illa ha estat citat, juntament amb el president del Govern central, Pedro Sánchez, i el vicepresident segon, Pablo Iglesias, a comparèixer el 23 de novembre com a testimoni en la comissió sobre la gestió de les residències durant la crisi sanitària de la covid-19.

Al llarg d’aquests anys, diversos membres de l’actual Govern central i d’anteriors executius s’han absentat de comparèixer al Parlament fent servir aquests dictàmens del Consell d’Estat.

De fet, Sánchez, l’expresident Mariano Rajoy i altres exmembres del Govern espanyol ja van rebutjar comparèixer a les comissions d’investigació de l’anomenada operació Catalunya o la de l’aplicació del 155.

En aquests casos la comissió els pot tornar a citar i, si hi ha cap altra incompareixença, el Parlament els pot portar a la Fiscalia perquè considera que estan obligats per llei a comparèixer a la cambra catalana i que, si no ho fan, incorren en un delicte de desobediència.

No obstant això, fins ara la Fiscalia sempre ha arxivat aquestes investigacions i ha argumentat que el rebuig a comparèixer en la comissió no té cap rellevància penal i no és delicte de desobediència.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca