El Homrani diu que frenar els ajuts a la cultura és “una decisió de la setmana passada”

Es torna a disculpar: el sistema d'ajuts "no és adequat i s'ha de canviar"

Publicitat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha explicat que frenar els ajuts al sector de la cultura “és una decisió de la setmana passada, ahir el que es va fer va ser despenjar aquest web”, i ha explicat que la setmana passada es va decidir canviar el sistema per atorgar-los, per la qual cosa una part dels ajuts que es preveien s’han hagut de modificar.

En una entrevista aquest dijous a TV3, que ha recollit Europa Press, el conseller ha explicat la decisió d’aturar els ajuts a aquest sector, i ha concretat que la setmana passada es van reunir amb diversos representants de la música a Catalunya per explicar-los què farien i ha insistit que treballen en el “nou model”.

El Homrani s’ha tornat a disculpar pel col·lapse dels ajuts als autònoms que ha impulsat el Govern, i ha assegurat que “és un sistema que la setmana passada es va demostrar que no és adequat i s’ha de canviar”.

“Ahir ho vaig dir al Parlament, el que hem de fer és demanar perdó a qui hagi patit incertesa”, ha reiterat el conseller, que ha afegit que treballen en aquest canvi de sistema i ha descartat que es torni a fer servir.

Publicitat

Ha explicat que busquen una fórmula de concurrència no competitiva “que sigui àgil i no generi aquest nivell d’incertesa”, però que tampoc no sigui un sistema clàssic, perquè això suposaria entre 3 i 4 mesos fins que es paguin els ajuts.

“Va ser una falta de mirada de sensibilitat. Tenim una limitació de recursos. Mentre anunciàvem aquests ajuts pujava la quota d’autònoms”, ha retret el conseller de Treball, que ha dit que és un moment complex.

“La setmana vinent”

Ha assenyalat que la setmana vinent esperen tenir “temes analitzats” i reunir-se amb els diferents sectors, veure si es fan canvis en el nou sistema i tirar endavant els ajuts, i ha concretat que ara hi ha pendents quatre partides: del sector cultural, d’igualtat en migracions, de l’àmbit de les instal·lacions juvenils i de les entitats del tercer sector.

El Homrani ha assegurat que continua sent el responsable d’aquests ajuts i que ell va decidir destituir els secretaris generals Josep Ginesta i Cesc Iglesias, sobre la qual cosa ha afegit que ho va fer perquè va valorar que “calia un canvi i reforçar” el departament.

“En un departament, els encerts i errors són col·lectius. Ara calia una renovació. Assumir responsabilitats també vol dir prendre decisions”, ha destacat el conseller, que ha reconegut que no es va plantejar dimitir en aquest context.

Divisió al Govern

Pel que fa a la divisió al Govern per les filtracions sobre les mesures contra la covid-19, el conseller ha afirmat que les decisions es prenen en l’àmbit del Procicat i que en aquest marc es donarà “l’explicació pertinent”.

“Un govern de coalició sempre és complex. S’ha de tancar files. És important que es pugui superar i centrar-nos en el que ens hem de centrar”, ha reclamat El Homrani, que ha dit que és un error mirar cap a les eleccions.

Ha criticat el que va passar dimecres, quan els consellers d’ERC van abandonar la reunió per decidir les mesures per fer front a la segona onada, i ha insistit: “No és el millor missatge per a la ciutadania, superem-ho i treballem-hi”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca