El Homrani diu que frenar els ajuts a la cultura és “una decisió de la setmana passada”

Es torna a disculpar: el sistema d'ajuts "no és adequat i s'ha de canviar"

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha explicat que frenar els ajuts al sector de la cultura “és una decisió de la setmana passada, ahir el que es va fer va ser despenjar aquest web”, i ha explicat que la setmana passada es va decidir canviar el sistema per atorgar-los, per la qual cosa una part dels ajuts que es preveien s’han hagut de modificar.

Publicitat

En una entrevista aquest dijous a TV3, que ha recollit Europa Press, el conseller ha explicat la decisió d’aturar els ajuts a aquest sector, i ha concretat que la setmana passada es van reunir amb diversos representants de la música a Catalunya per explicar-los què farien i ha insistit que treballen en el “nou model”.

El Homrani s’ha tornat a disculpar pel col·lapse dels ajuts als autònoms que ha impulsat el Govern, i ha assegurat que “és un sistema que la setmana passada es va demostrar que no és adequat i s’ha de canviar”.

“Ahir ho vaig dir al Parlament, el que hem de fer és demanar perdó a qui hagi patit incertesa”, ha reiterat el conseller, que ha afegit que treballen en aquest canvi de sistema i ha descartat que es torni a fer servir.

Ha explicat que busquen una fórmula de concurrència no competitiva “que sigui àgil i no generi aquest nivell d’incertesa”, però que tampoc no sigui un sistema clàssic, perquè això suposaria entre 3 i 4 mesos fins que es paguin els ajuts.

“Va ser una falta de mirada de sensibilitat. Tenim una limitació de recursos. Mentre anunciàvem aquests ajuts pujava la quota d’autònoms”, ha retret el conseller de Treball, que ha dit que és un moment complex.

“La setmana vinent”

Ha assenyalat que la setmana vinent esperen tenir “temes analitzats” i reunir-se amb els diferents sectors, veure si es fan canvis en el nou sistema i tirar endavant els ajuts, i ha concretat que ara hi ha pendents quatre partides: del sector cultural, d’igualtat en migracions, de l’àmbit de les instal·lacions juvenils i de les entitats del tercer sector.

El Homrani ha assegurat que continua sent el responsable d’aquests ajuts i que ell va decidir destituir els secretaris generals Josep Ginesta i Cesc Iglesias, sobre la qual cosa ha afegit que ho va fer perquè va valorar que “calia un canvi i reforçar” el departament.

“En un departament, els encerts i errors són col·lectius. Ara calia una renovació. Assumir responsabilitats també vol dir prendre decisions”, ha destacat el conseller, que ha reconegut que no es va plantejar dimitir en aquest context.

Divisió al Govern

Pel que fa a la divisió al Govern per les filtracions sobre les mesures contra la covid-19, el conseller ha afirmat que les decisions es prenen en l’àmbit del Procicat i que en aquest marc es donarà “l’explicació pertinent”.

“Un govern de coalició sempre és complex. S’ha de tancar files. És important que es pugui superar i centrar-nos en el que ens hem de centrar”, ha reclamat El Homrani, que ha dit que és un error mirar cap a les eleccions.

Ha criticat el que va passar dimecres, quan els consellers d’ERC van abandonar la reunió per decidir les mesures per fer front a la segona onada, i ha insistit: “No és el millor missatge per a la ciutadania, superem-ho i treballem-hi”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

A finals de gener es podria començar a vacunar contra la covid-19

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afirmat que a finals de gener es podria començar a vacunar contra la covid-19 i...

L’ANC inicia aquest dilluns la consulta per ratificar la seva estratègia per incidir en les eleccions

L'ANC ha iniciat aquest dilluns la consulta telemàtica perquè els socis de l'entitat votin per ratificar l'estratègia per incidir en les eleccions catalanes del...

Forcadell no creu que superar el 50% dels vots independentistes canviï “res” pel que fa al Gobierno

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha admès aquest dilluns que és important que els partits independentistes superin el llindar del 50% dels vots en...

Calvet i Borràs rebaixen la importància de superar el 50% dels vots

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, tots dos candidats a les primàries de...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca