Aragonès demana més ajuts al Govern espanyol

L'acusa de "rentar-se les mans" en la gestió econòmica

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha demanat aquest dimecres al govern de Pedro Sánchez que destini més recursos econòmics i ajuts per combatre la pandèmia del coronavirus, després d’acusar-lo de “rentar-se les mans” en tot el que fa referència a la gestió econòmica d’aquesta segona onada.

Publicitat

En la sessió de control al Parlament, ha defensat que la Generalitat ha mobilitzat tots els recursos que tenen al seu abast, i que va traslladar personalment i per carta a Pedro Sánchez que prendrien “totes les mesures necessàries” per protegir la vida i que també esperaven la seva col·laboració per protegir els sectors afectats.

Segons Aragonès, aquesta col·laboració no ha arribat a Catalunya ni a altres sectors de la resta d’Espanya, per la qual cosa ha reclamat al Govern central que aporti solucions i assumeixi responsabilitats: “No es pot delegar la gestió sanitària i oblidar-se de la gestió econòmica. Demanem que actuï”.

Tot això després que el president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, hagi preguntat al vicepresident del Govern si corre pressa que el Govern espanyol posi sobre la taula un pla de rescat, després d’assegurar que la Generalitat “no pot tapar més forats si l’Estat no fa la seva feina”.

Segons Aragonès, l’executiu central ha estat “l’únic govern d’Europa que no ha aprovat ajuts directes als autònoms que volen mantenir l’activitat”, i malgrat haver demanat suport a Sánchez sobre aquesta qüestió, tampoc no ha rebut cap resposta, ha apuntat.

Després que la diputada del PSC Eva Granados li hagi retret el “fiasco” dels ajuts als autònoms de la Generalitat, Aragonès ha instat l’executiu central a assumir l’autocrítica que, en la seva opinió, van reconèixer quan van demanar perdó.

“Nosaltres tota l’autocrítica, però demano que aquesta autocrítica sigui corresposta. Ajudeu-nos a demanar al Govern central que no es renti les mans en aquesta segona onada”, ha reclamat el també conseller d’Economia a Granados.

Per Granados, el Govern ha abdicat de les seves responsabilitats “en cascada” i els ha acusat de descarregar les seves responsabilitats en càrrecs de tercer nivell en la jerarquia de la Generalitat després que el conseller de Treball, Chakir el Homrani, destituís dilluns la cúpula del departament.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca