El preu de l’habitatge de lloguer a Catalunya va baixar un 0,9% a l’octubre

La província més cara és Barcelona amb 15,21 euros el metre quadrat al mes, seguida de Girona amb 9,51 euros, Tarragona amb 7,99 euros i Lleida amb 6,75 euros

Publicitat

El preu de l’habitatge de lloguer va baixar a Catalunya un 0,9% a l’octubre, però va augmentar un 3,2% en la variació interanual, amb 14,28 euros el metre quadrat al mes, segons les dades de l’Índex Fotocasa.

En un comunicat aquest dilluns, el portal immobiliari ha explicat que Catalunya és la segona comunitat amb el preu més car tan sols superada per Madrid, que a l’octubre va registrar un preu mitjà de lloguer de 14,51 euros el metre quadrat al mes.

El preu del lloguer va disminuir a tres de les quatre províncies que ha analitzat Fotocasa: Tarragona (-4,1%), Barcelona (-1,2%) i Lleida (-0,3%), mentre que a Girona va créixer un 1,3%

La província més cara és Barcelona amb 15,21 euros el metre quadrat al mes, seguida de Girona amb 9,51 euros, Tarragona amb 7,99 euros i Lleida amb 6,75 euros.

Publicitat

La capital catalana ha registrat descensos a nou dels deu districtes: Sant Martí és el que més baixa amb un -4,7%, seguit de Sant Andreu (-4,6%), Nou Barris (-2,5%), Sants-Montjuïc (-2,4%), Gràcia (-2,2%), Les Corts (-2,2%), Ciutat Vella (-2,1%), Eixample (-1,9%) i Sarrià-Sant Gervasi (-1,9%).

D’altra banda, l’únic districte on va créixer el preu del lloguer a l’octubre va ser Horta-Guinardó amb un preu de 13,63 euros per metre quadrat al mes.

Els districtes amb el lloguer més car són Ciutat Vella (17,13 euros per m2) i Sarrià-Sant Gervasi (16,97 euros), mentre que els més econòmics són Nou Barris (12,74 euros) i Sant Andreu (13,47 euros).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca