El PDeCAT no regalarà el seu suport als PGE

"No a qualsevol preu"

Publicitat

La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat i exconsellera, Àngels Chacón, ha condicionat el seu suport als pressupostos Generals de l’Estat (PGE) a com acabin les negociacions amb el Govern central, perquè la seva voluntat és facilitar l’aprovació dels comptes però “no a qualsevol preu”.

Així ho ha dit aquest dilluns en una roda de premsa al Parlament, en la qual ha considerat que no es pot continuar amb uns PGE “de fa més de tres anys, que no contemplen ni l’actualitat de la crisi ni les previsions econòmiques” necessàries per fer-hi front.

Sobre la possibilitat de celebrar acords amb altres forces polítiques, Chacón ha assegurat que treballaran per aconseguir els màxims recursos i que defensaran qualsevol mesura que millori la qualitat de vida de les empreses i ciutadans de Catalunya: “Vol dir que treballarem amb qui correspongui”.

D’altra banda, el diputat del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha sostingut que les seves esmenes parcials als PGE pretenen arribar a un acord en l’àmbit pressupostari però “també obrir el diàleg que no hi ha hagut del Govern central sobre el plantejament” que fa Catalunya.

Publicitat

Entre les esmenes, Bel ha destacat la necessitat de concentrar o millorar la inversió present per fer front a la crisi sanitària, la inversió de futur per millorar la competitivitat del sector productiu català, o més compromís en polítiques socials per a Catalunya.

També ha assenyalat la importància de les esmenes encaminades a reforçar l’autogovern, que pel PDeCAT és una prioritat: “És el que ens ha permès arribar fins aquí i ho hem de prestigiar i reforçar. No hem de renunciar als objectius que tenim. Segurament aconseguirem abans el projecte d’un país independent com més robust tinguem l’autogovern”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca