El PDeCAT no regalarà el seu suport als PGE

"No a qualsevol preu"

La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat i exconsellera, Àngels Chacón, ha condicionat el seu suport als pressupostos Generals de l’Estat (PGE) a com acabin les negociacions amb el Govern central, perquè la seva voluntat és facilitar l’aprovació dels comptes però “no a qualsevol preu”.

Publicitat

Així ho ha dit aquest dilluns en una roda de premsa al Parlament, en la qual ha considerat que no es pot continuar amb uns PGE “de fa més de tres anys, que no contemplen ni l’actualitat de la crisi ni les previsions econòmiques” necessàries per fer-hi front.

Sobre la possibilitat de celebrar acords amb altres forces polítiques, Chacón ha assegurat que treballaran per aconseguir els màxims recursos i que defensaran qualsevol mesura que millori la qualitat de vida de les empreses i ciutadans de Catalunya: “Vol dir que treballarem amb qui correspongui”.

D’altra banda, el diputat del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha sostingut que les seves esmenes parcials als PGE pretenen arribar a un acord en l’àmbit pressupostari però “també obrir el diàleg que no hi ha hagut del Govern central sobre el plantejament” que fa Catalunya.

Entre les esmenes, Bel ha destacat la necessitat de concentrar o millorar la inversió present per fer front a la crisi sanitària, la inversió de futur per millorar la competitivitat del sector productiu català, o més compromís en polítiques socials per a Catalunya.

També ha assenyalat la importància de les esmenes encaminades a reforçar l’autogovern, que pel PDeCAT és una prioritat: “És el que ens ha permès arribar fins aquí i ho hem de prestigiar i reforçar. No hem de renunciar als objectius que tenim. Segurament aconseguirem abans el projecte d’un país independent com més robust tinguem l’autogovern”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

El 71% de les empreses esportives queden fora de les ajudes del Govern

El clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l'esport són insuficients i "no cobreixen...

40 anys sense una llei electoral catalana

40 anys després de la restitució del Parlament la llei electoral catalana continua sent la gran assignatura pendent després de diversos intents fracassats. Catalunya...

El toc de queda de Nadal i Cap d’Any serà de 1.00 hores a les 6.00 hores

El Govern central proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebrin durant les festes de Nadal i un confinament...

Un buc de la Marina russa expulsa un destructor dels EUA al golf de Pere el Gran

Un buc de guerra de l'Armada de Rússia ha expulsat un destructor de la Marina nord-americana que havia entrat dins d'aigües territorials russes al...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca