El PDeCAT no regalarà el seu suport als PGE

"No a qualsevol preu"

La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat i exconsellera, Àngels Chacón, ha condicionat el seu suport als pressupostos Generals de l’Estat (PGE) a com acabin les negociacions amb el Govern central, perquè la seva voluntat és facilitar l’aprovació dels comptes però “no a qualsevol preu”.

Publicitat

Així ho ha dit aquest dilluns en una roda de premsa al Parlament, en la qual ha considerat que no es pot continuar amb uns PGE “de fa més de tres anys, que no contemplen ni l’actualitat de la crisi ni les previsions econòmiques” necessàries per fer-hi front.

Sobre la possibilitat de celebrar acords amb altres forces polítiques, Chacón ha assegurat que treballaran per aconseguir els màxims recursos i que defensaran qualsevol mesura que millori la qualitat de vida de les empreses i ciutadans de Catalunya: “Vol dir que treballarem amb qui correspongui”.

D’altra banda, el diputat del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha sostingut que les seves esmenes parcials als PGE pretenen arribar a un acord en l’àmbit pressupostari però “també obrir el diàleg que no hi ha hagut del Govern central sobre el plantejament” que fa Catalunya.

Entre les esmenes, Bel ha destacat la necessitat de concentrar o millorar la inversió present per fer front a la crisi sanitària, la inversió de futur per millorar la competitivitat del sector productiu català, o més compromís en polítiques socials per a Catalunya.

També ha assenyalat la importància de les esmenes encaminades a reforçar l’autogovern, que pel PDeCAT és una prioritat: “És el que ens ha permès arribar fins aquí i ho hem de prestigiar i reforçar. No hem de renunciar als objectius que tenim. Segurament aconseguirem abans el projecte d’un país independent com més robust tinguem l’autogovern”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca