El Govern treballa en un pla de reobertura progressiu de fins a quatre fases

"Anirem explicant els compromisos que obtenim"

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha concretat que el pla de reobertura de l’activitat després de les restriccions per la segona onada de la pandèmia serà progressiu i tindrà entre tres i quatre fases –d’una periodicitat de 15 dies– que començaran a partir de dilluns vinent amb la tornada de les activitats a l’aire lliure.

Publicitat

Ho ha explicat en una roda de premsa aquest dilluns en la qual també han participat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, i la intendent dels Mossos d’Esquadra, Mònica Luis.

Quan li han preguntat per l’obertura de les activitats culturals i esportives, Vergés ha descartat avançar res més fins que es reuneixin amb els sectors afectats aquesta setmana: “Anirem explicant els compromisos que obtenim”.

No obstant això, ha demanat prudència perquè en l’estat epidemiològic actual si l’obertura de les activitats afectades no es fa bé es pot perjudicar el sistema, per la qual cosa ha reclamat implicació per evitar una reculada de la situació.

Pel que fa a la limitació horària que es va decretar amb el toc de queda, Vergés ha matisat que “no necessàriament hi haurà una modificació” d’aquesta norma i ha afegit que aquesta obertura no es tracta d’un permís per reiniciar totes les activitats en massa.

De la mateixa manera, la consellera ha assegurat que no poden avançar quan es reprendran les classes presencials en l’àmbit universitari perquè suposen “molts desplaçaments i molta interacció social”, i ho volen evitar.

Vergés ha apostat per trobar “el millor equilibri” entre la situació epidemiològica de la pandèmia i la vitalitat de Catalunya que, segons la consellera, l’integra l’activitat social i l’econòmica.

Pel que fa a l’anunci de l’Ajuntament de Barcelona sobre l’anul·lació de la cavalcada dels Reis d’Orient, Vergés ha defensat que no s’han d’avançar i que és “prioritari” que arribin als infants de Catalunya, tot i que ha reconegut que serà un Nadal diferent.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca