El Govern amenaça la Moncloa amb una demanda als tribunals pels incompliments en el traspàs de Rodalies

El conseller de Territori, Damià Calvet, recorda que el govern espanyol només ha executat el 15% de la inversió prevista

El Govern acudirà als tribunals si la Moncloa segueix incomplint els acords que s’havien fixat pel traspàs de Rodalies. En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha qualificat d'”escàndol” la gestió del govern espanyol i ha recordat que només s’ha executat el 15% de la inversió prevista fins al 2015. “Quan hi ha incompliments els hem de denunciar”, ha insistit Calvet. Per altra banda, el conseller ha lamentat el comportament d’Adif i Renfe a finals d’octubre pel retard d’unes obres que van provocar retards a totes les línies de Rodalies de Barcelona. “Renfe i Adif es van tirar els trastos pel cap; nosaltres estem aquí per defensar els usuaris”, ha insistit.

Publicitat

En la carta enviada a l’executiu central, el Govern reconeix que es mostra “sorprès” que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per 2021 no tingui prevista la transferència a la Generalitat dels imports per cobrir el dèficit d’explotació dels serveis ferroviaris de Rodalies. En aquest sentit, opina que això suposa “una falta de respecte a les competències de la Generalitat” i un “flagrant incompliment” del previst. “Any rere any hem comunicat de forma reiterada aquesta situació al Ministeri de Transports sense que s’hagi realitzat cap actuació al respecte”, continua l’escrit.

Davant aquesta situació, la Generalitat sol·licita que “es compleixin les normes jurídiques que regulen el traspàs de competències” i avisa que, en cas de no rebre una resposta positiva, es veurà “obligada a acudir a altres vies de reclamació per exigir que es compleixin les condicions del traspàs acordades”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes