Bassa qualifica “d’irresponsable” qui diu “és igual, em quedo a la presó”

L'exconsellera demana a l'independentisme un acord estratègic per a la pròxima legislatura i refer confiances

L’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies Dolors Bassa ha qualificat “d’irresponsable” qui es vol quedar a la presó i ha avalat buscar “solucions parcials” com l’indult o la reforma del Codi Penal. “Mentre estem treballant per l’amnistia, busquem solucions parcials que ens permetin sortir de la presó, també pels nostres familiars”, ha afegit en una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3. D’altra banda, l’exconsellera condemnada per l’1-O ha demanat a l’independentisme un “acord estratègic sobre cap a on ha d’anar la pròxima legislatura” i ha considerat que cal refer confiances perdudes per la “repressió”. Bassa, però, no ha volgut entrar en quins haurien de ser els passos perquè diu que no li toca decidir-ho a ella.

Publicitat

“El qui diu ‘és igual, em quedo a la presó, és un irresponsable. No pots carregar la responsabilitat al teu entorn. És un mateix qui ho ha de poder assumir. Portem tres anys a la presó, ja tenim dret a poder sortir”, ha afirmat contundentment Bassa.

Així mateix, ha assegurat que quan es diu “ho tornarem a fer” es fa referència a l’objectiu perquè, segons ha dit, “no seria de la mateixa manera”. I en aquest sentit, ha refermat la seva aposta pel diàleg i la negociació, també en el context actual.

En el marc de l’acord estratègic que demana a l’independentisme, l’exconsellera ha constatat que el Govern està desgastat i que s’hauria d’haver anat abans a unes eleccions. De totes maneres, ha afegit que en temps de “repressió” es posa més incidència en les “petites discrepàncies” i ha afirmat que hi ha molt pluralisme en l’independentisme igual que passa en l’unionisme.

Pel que fa a la campanya electoral de les eleccions previstes per al 14 de febrer, Bassa ha considerat que no té sentit participar-hi ja que està inhabilitada però ha remarcat que pot donar la seva opinió sobre el que està passant i això, ha dit, és fer política.

L’exconsellera condemnada a 12 anys de presó no compta amb què el Tribunal Suprem avali el seu tercer grau i creu que serà “molt dur” tornar a la presó tenint en compte les condicions actuals per la covid-19.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

El 71% de les empreses esportives queden fora de les ajudes del Govern

El clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l'esport són insuficients i "no cobreixen...

40 anys sense una llei electoral catalana

40 anys després de la restitució del Parlament la llei electoral catalana continua sent la gran assignatura pendent després de diversos intents fracassats. Catalunya...

El toc de queda de Nadal i Cap d’Any serà de 1.00 hores a les 6.00 hores

El Govern central proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebrin durant les festes de Nadal i un confinament...

Un buc de la Marina russa expulsa un destructor dels EUA al golf de Pere el Gran

Un buc de guerra de l'Armada de Rússia ha expulsat un destructor de la Marina nord-americana que havia entrat dins d'aigües territorials russes al...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca