Bassa qualifica “d’irresponsable” qui diu “és igual, em quedo a la presó”

L'exconsellera demana a l'independentisme un acord estratègic per a la pròxima legislatura i refer confiances

L’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies Dolors Bassa ha qualificat “d’irresponsable” qui es vol quedar a la presó i ha avalat buscar “solucions parcials” com l’indult o la reforma del Codi Penal. “Mentre estem treballant per l’amnistia, busquem solucions parcials que ens permetin sortir de la presó, també pels nostres familiars”, ha afegit en una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3. D’altra banda, l’exconsellera condemnada per l’1-O ha demanat a l’independentisme un “acord estratègic sobre cap a on ha d’anar la pròxima legislatura” i ha considerat que cal refer confiances perdudes per la “repressió”. Bassa, però, no ha volgut entrar en quins haurien de ser els passos perquè diu que no li toca decidir-ho a ella.

Publicitat

“El qui diu ‘és igual, em quedo a la presó, és un irresponsable. No pots carregar la responsabilitat al teu entorn. És un mateix qui ho ha de poder assumir. Portem tres anys a la presó, ja tenim dret a poder sortir”, ha afirmat contundentment Bassa.

Així mateix, ha assegurat que quan es diu “ho tornarem a fer” es fa referència a l’objectiu perquè, segons ha dit, “no seria de la mateixa manera”. I en aquest sentit, ha refermat la seva aposta pel diàleg i la negociació, també en el context actual.

En el marc de l’acord estratègic que demana a l’independentisme, l’exconsellera ha constatat que el Govern està desgastat i que s’hauria d’haver anat abans a unes eleccions. De totes maneres, ha afegit que en temps de “repressió” es posa més incidència en les “petites discrepàncies” i ha afirmat que hi ha molt pluralisme en l’independentisme igual que passa en l’unionisme.

Pel que fa a la campanya electoral de les eleccions previstes per al 14 de febrer, Bassa ha considerat que no té sentit participar-hi ja que està inhabilitada però ha remarcat que pot donar la seva opinió sobre el que està passant i això, ha dit, és fer política.

L’exconsellera condemnada a 12 anys de presó no compta amb què el Tribunal Suprem avali el seu tercer grau i creu que serà “molt dur” tornar a la presó tenint en compte les condicions actuals per la covid-19.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca