Ratifiquen al jutge la identificació de dos policies investigats per la repressió de l’1-O

Un dels agents va clavar una puntada de peu a una dona des d'unes escales

Els dos agents dels Mossos d’Esquadra que van elaborar l’informe pericial per identificar dos antiavalots de la Policia Nacional durant la seva actuació a l’Institut Pau Claris de Barcelona l’1-O ho han ratificat aquest divendres davant el jutge, han explicat les fonts que eren a la sala.

Publicitat

En concret, un dels dos agents va clavar una puntada de peu a una dona des d’unes escales, i l’altre en va empényer una altra. A més, tots dos estan investigats per presumptes lesions.

Els dos mossos d’esquadra han comparegut aquest divendres al jutjat d’instrucció 7 de Barcelona i han ratificat l’informe pericial, en el qual s’han examinat imatges d’aquell dia, i també la indumentària, la posició i el moviment dels agents per identificar-los.

També han comparegut els dos agents de la Policia Nacional, que han utilitzat el dret de no declarar, de la meteixa manera que les defenses, a diferència del que fins ara havien fet la resta d’investigats, que van contestar a les preguntes del jutge i a les de la seva defensa.

“Un toc d’atenció”

També ha comparegut un agent investigat per presumptes lesions per haver donat un cop de porra a un home que gravava l’actuació policial a l’escola Dolors Montserdà de Barcelona, un dels centres de votació.

El policia ha contestat a l’interrogatori del jutge, de la fiscal i de la defensa, i en les imatges s’ha reconegut com l’agent que pega a les cames d’un home que sosté un mòbil per gravar.

Ha explicat que ell s’encarregava de fer espai perquè poguessin entrar més agents al col·legi, i que el denunciant obstaculitzava la feina policial i no s’apartava, tot i que li ho van demanar, per la qual cosa ha dit que la seva intenció era donar-li “un toc d’atenció” amb la porra.

El mateix agent ha explicat al jutjat que les directrius del cos policial no permeten donar cops amb la porra per sobre de la cintura. Pel que fa a l’home afectat, ha dit que el denunciant no el va agredir físicament, però sí verbalment.

Aquest jutjat s’encarrega de totes les causes relacionades amb les càrregues de l’1-O a Barcelona. Manté 63 agents investigats, 315 persones que van patir lesions, i la investigació es divideix en una peça principal i 27 peces separades.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

El rector de la UB creu que la normalitat prèvia a la pandèmia no es recuperarà fins al febrer del 2022

L'actual rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Elias, preveu que la normalitat prèvia a la pandèmia no es recuperi fins al febrer...

El 71% de les empreses esportives queden fora de les ajudes del Govern

El clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l'esport són insuficients i "no cobreixen...

40 anys sense una llei electoral catalana

40 anys després de la restitució del Parlament la llei electoral catalana continua sent la gran assignatura pendent després de diversos intents fracassats. Catalunya...

El toc de queda de Nadal i Cap d’Any serà de 1.00 hores a les 6.00 hores

El Govern central proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebrin durant les festes de Nadal i un confinament...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca