ERC descarta la dimissió d’El Homrani

"No hi ha la possibilitat de nomenar un altre conseller" i s'acaba la legislatura

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha apostat aquest divendres per reeditar un govern independentista, s’ha disculpat per les “picabaralles” entre els socis de govern a causa dels ajuts als autònoms, i ha dit que hauran de “posar el comptador a zero i no continuar fent aquests espectacles” la propera legislatura.

Publicitat

En una entrevista de Ràdio 4 i La 2 que ha recollit Europa Press, ha assegurat que en la propera legislatura ho hauran de fer diferent i no ha descartat pactar amb els comuns: “Les majories passaran per entendre’ns amb els que defensen el projecte independentista. Ens agradaria un govern com més ampli possible amb els que defensen l’autodeterminació”.

Vilalta ha defensat la gestió del Govern, tot i que ha reconegut que les relacions entre els socis sempre han estat complicades, i ha explicat que cada dia es prenen moltes decisions: “Després hi ha qüestions que no surten, el Govern ja ha sortit a demanar perdó. Això no vol dir que no es gestioni bé, ens hem equivocat”.

Sobre si hauria de dimitir el conseller de Treball de la Generalitat, Chakir el Homrani, la portaveu dels republicans ha dit que no és la millor de les solucions “ara com ara, quan no es pot nomenar un altre conseller” perquè hi ha un govern en funcions i quan s’acaba la legislatura.

“La conjuntura actual no ajuda. No ho fa possible i tots ens haurem de sotmetre al veredicte de les urnes, que decidiran qui ho ha fet bé o penalitzar”, ha subratllat Vilalta, que ha defensat que no tenen por que la gestió els penalitzi, perquè treballen per fer el millor per ajudar la gent, en les seves paraules.

Ha argumentat que Pere Aragonès “és el vicepresident en funcions de president i fa tot el que li correspon en aquest context”, però ha matisat que no és el president, per la qual cosa no podria destituir ni nomenar consellers.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca