Els comuns volen els presos polítics lliures abans del 14-F

Pressionen el PSOE per fer viable una solució al conflicte català: "Ha arribat l'hora de la veritat"

Publicitat

El president del Grup Parlamentari Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha reclamat al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, que passi “de les paraules als fets” i desplegui amb la “màxima urgència” la reforma del delicte de sedició per arribar a una solució perquè els presos polítics “estiguin en llibertat” abans de les eleccions catalanes.

Així ho ha indicat en relació amb les declaracions del titular del Ministeri, que aquest divendres ha assegurat que el “calendari normatiu estableix” la reforma dels delictes de sedició i rebel·lió “abans de final d’any”, i ha reconegut que aquesta adequació afectarà l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont si finalment se’l jutja. També ha dit, en espera de la redacció final, que afectarà els presos polítics.

En declaracions el dirigent d’En Comú Podem ha subratllat que el PSOE ha passat de dir que la sentència del procés era “justa” a plantejar-se com “acabar amb una antigalla legal com el delicte de sedició”. De la mateixa manera, constata el canvi de criteri dels socialistes, que han passat del “rebuig als indults” a estar disposats “a discutir-los i a tramitar-los”.

L'”hora de la veritat” per al PSOE

Publicitat

“Però no n’hi ha prou. Ha arribat l’hora de la veritat i la reforma de la sedició és inajornable. El PSOE ha de passar de les paraules als fets”, ha dit Asens.

En conseqüència, ha reivindicat “posar fi a aquesta anomalia i a la situació d’injustícia dels presos”, per la qual cosa qualsevol opció de “desbloquejar” el conflicte a Catalunya passa “inevitablement per desjudicialitzar-lo.” I no hi haurà cap acord viable que no inclogui una solució per als represaliats i la seva llibertat”, ha emfatitzat.

Per tant, el canvi del Codi Penal s’ha de fer “amb la màxima urgència” perquè els líders empresonats “estiguin en llibertat i participin en la campanya electoral”. Per tant, Unides Podem pressiona el PSOE per “arribar a temps” i veure si d’aquí tres o quatre mesos es pot desplegar.

“Cada dia que passa sense tractar la reforma de la sedició és un dia més d’injustícia. El ministre fa tard. Té una proposta molt clara damunt la taula des que va començar la legislatura. Hem de passar dels anuncis als fets ara”, ha afegit en un comentari en les xarxes socials.

Els comuns van presentar fa uns mesos al PSOE la seva proposta per reformar el delicte de sedició, que pretén alliberar els presos polítics de l’1-O, i arribar a un consens perquè el govern de coalició l’impulsi.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes