El Govern prepara un mecanisme d'”ajut continu” als autònoms sense concretar si també serà un concurs

Espera aixecar les restriccions a partir del 23 de novembre si es manté la tendència de la pandèmia

Publicitat

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest divendres que el Govern treballa per implementar un mecanisme d'”ajut permanent i continu” als autònoms per la crisi sanitària, després del col·lapse de l’ajut de 20 milions d’euros d’aquesta setmana.

En una entrevista de TV3 que ha recollit Europa Press, ha afirmat que aquest nou sistema d’ajuts ha de ser “àgil, continuat, ha d’arribar a molta més gent i ha de ser un mecanisme de suport que sigui fàcil i hi pugui accedir tothom”.

Tot i que no ha especificat de quina quantitat de recursos es tracta ni n’ha avançat més detalls, ha afirmat que la diferència amb el subsidi que va col·lapsar a començament d’aquesta setmana és que aquest ajut era d’emergència i puntual, i que en aquest cas serà continuat durant diversos mesos: “Multiplicarà els recursos que es van destinar a una mesura d’emergència”.

Aragonès ha explicat que treballen perquè els autònoms rebin aquests recursos de manera periòdica a partir de les dades que vagin introduint sobre l’afectació de la seva activitat pel coronaviurs, tot i que ha destacat que la informació serà mínima: “No volem marejar”.

Publicitat

Ha admès que l’ajut per als autònoms de 20 milions d’euros –2.000 euros per a les primeres 10.000 persones que ho sol·licitessin– no va sortir bé i que ha provocat “angoixa i indignació”, i ha tornat a retreure que correspon al Govern impulsar aquests ajuts.

23 de novembre

Aragonès ha confiat que a partir del 23 de novembre es podrà començar a recuperar part de les activitat restringida per la segona onada del coronavirus, i ha assenyalat que per fer-ho cal que els nivells d’hospitalització i d’ocupació de les UCI comenci a baixar.

“Les prediccions que es fan és que estem arribant al pic en l’àmbit hospitalari i que aquestes setmanes baixarà”, ha avisat, i ha insistit que, si es compleix la tendència, es començaran a aixecar les restriccions.

No obstant això, ha advertit que la pandèmia encara durarà mesos i que, per molt que s’aixequin algunes restriccions, continuarà existint alguna mena de limitació perquè creu que si la desescalada és molt ràpida hi pot haver “un rebrot molt més letal”, i ha assegurat que els sectors afectats continuaran rebent ajuts.

Preguntat per les discrepàncies públiques entre ERC i JxCat sobre les mesures sanitàries, el vicepresident del Govern ha defugit “qualsevol debat partidista” i ha afirmat que totes les conselleries fan propostes i les decisions les pren l’executiu català en conjunt.

Negociar els PGE

Pel que fa a les crítiques del portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, a la posició de JxCat sobre els pressupostos generals de l’Estat (PGE), Aragonès ha sostingut que és lògic que en els debats parlamentaris hi hagi “confrontació d’arguments, cadascú té el seu estil”, i ha defensat la necessitat de negociar els comptes.

“No renunciarem a esmenar, millorar i arremangar-nos en els PGE perquè siguin uns pressupostos que donin la millor resposta possible a la situació que patim”, ha subratllat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca