El Gobierno aprovarà a finals d’any la reforma del delicte de sedició

El ministre Campo assegura que les tasques al seu ministeri estan "bastant avançades"

Publicitat

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat aquest divendres que el seu executiu aprovarà la reforma del delicte de sedició abans de cap d’any. Segons Campo, les tasques al Ministeri de Justícia “estan bastant avançades” i un cop superi tots els tràmits parlamentaris la reforma del delicte de sedició es podrà aplicar als presos independentistes si inclou una modificació a la baixa de les penes. Campo ha apuntat també que continuen els tràmits de gestió de l’indult als presos, tot i que només ha apuntat que es resoldrà “en temps raonables” i no ha avançat quina serà la decisió final del president del govern. “Hi ha expedients d’indults que triguen sis mesos, i altres un any i escaig”.

El ministre de Justícia ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a TVE on ha apuntat que la finalitat de la reforma del delicte de sedició “és harmonitzar el nostre dret als països del nostre entorn a l’hora de recollir unes figures delictives greus en els seus termes justos”.

Segons Campo, la reforma podrà modificar la situació penitenciària dels presos polítics. “Cal veure la redacció final”, però “quan afecta a uns fets jutjats anteriorment, si és més beneficiós pel que fa a les penes, el tribunal sentenciador fa l’adequació o l’estudi sobre si s’ha de tocar”.

En tot cas Campo ha afirmat que en primer lloc el govern espanyol farà un avantprojecte de Llei i pretén obrir “un gran debat” amb els sectors abans d’aprovar la reforma al Consell de Ministres i portar-la al Congrés dels Diputats

Publicitat

Pel que fa a la situació de l’expresident Puigdemont, Campo ha apuntat que ara per ara no l’afectaria en la mesura que no està condemnat. Però “en el cas de ser jutjat es una nova normativa i es podrien fer les qüestions en base al nou articulat”.

Pel que fa als indults, Campo no ha avançat quina podria ser la resolució del seu executiu. Ha recordat que “la mesura del dret de gràcia es excepcional i té per finalitat corregir errors i excessos judicials”, i de moment el seu govern només està donant compliment a la llei de l’indult.

El rei emèrit “no ha fugit”

Campo també ha apuntat que el rei emèrit, Joan Carles de Borbó, “no ha fugit” perquè en aquests moments no té obert cap procediment judicial a l’Estat. “Estic convençut que el dia que se’l cridi vindrà”, ha dit.

En aquests moments, ha apuntat, només hi ha “actuacions preliminars de la Fiscalia per avaluar si hi ha fets” que es corresponen a delictes. “Hi ha una situació especial d’inviolabilitat que va acabar, i per tant se li aplica com a qualsevol ciutadà presumpció d’innocència”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca