Ponsatí assegura que “és molt fàcil” fer-ho millor que el Govern actual

Critica que no ni hagi hagut "cap assumpció de responsabilitat" pel "fiasco" de les ajudes als autònoms

L’exconsellera de Cultura i actual eurodiputada de JxCat Clara Ponsatí ha criticat el “fiasco de les últimes setmanes” pel que fa a la gestió del Govern de la pandèmia de covid-19 i el col·lapse del portal d’ajudes als autònoms. En una entrevista amb Catalunya Ràdio, l’exconsellera ha lamentat que “no hi hagi cap assumpció de responsabilitat” després que se saturés la plataforma per sol·licitar ajudes de 2.000 euros per a treballadors per compte propi que, a més, s’entregaven per ordre d’arribada. Per això, ha dit que “és molt fàcil” fer-ho millor que l’actual Govern.

Publicitat

Ponsatí s’ha confessat “molt decebuda” amb els partits polítics independentistes i ha subratllat que les candidatures que parlen “explícitament d’aixecar la declaració d’independència” són les que no sap “quin paper faran”. Per contra, “els grups més grans mantenen uns nivells d’ambigüitat”.

És per això que ha qüestionat que les opcions electorals del proper 14 de febrer “dilucidin” quina estratègia dominarà l’independentisme: si el pragmatisme o la confrontació. Segons Ponsatí, “el pragmatisme mal entès” està portant Catalunya “a un atzucac”. “Persistir en aquest afany de pretendre que amb les eines que tenim podem governar en una situació tan crítica crec que és una equivocació”, ha valorat.

A més, ha expressat poca confiança cap al govern espanyol perquè resolgui la situació dels líders polítics empresonats i exiliats arran del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. “No han donat cap prova de voler solucionar el conflicte amb Catalunya”, ha assegurat, i a més “sembla que no els cal perquè estan tenint suports gratuïts”, com els d’ERC i EH Bildu a facilitar la tramitació dels pressupostos generals de l’Estat (PGE). “No hi ha una llista de condicions que serien les naturals per endegar una negociació”, ha assenyalat, per la qual cosa opina que a l’executiu del PSOE i Unides Podem “no senten cap pressió”.

Sobre el suplicatori que es començarà a tractar dilluns al Parlament Europeu i que l’afecta tant a ella com a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín, no ha verbalitzat “grans esperances” sobre la seva immunitat parlamentària. “Sabem quines són les majories” a l’Eurocambra, ha advertit. Tot i això, s’ha mostrat convençuda que “seria il·legal aixecar aquesta immunitat” i ha recordat que els tribunals europeus els han ofert “justícia”. “Confio que la seguirem trobant”, ha reblat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat...

Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la "crisi territorial" del país passa per eliminar el "secessionisme fiscal" de Madrid, el 'dumping...

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca