ERC tombarà les esmenes a la totalitat del PGE per no fer el “peix al cove” de Pujol

"Seguim lluitant per una república catalana amb la mateixa força i determinació que fa 90 anys"

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha justificat aquest dijous que la seva formació negociï els pressupostos generals de l’Estat per al 2021 per la necessitat de ser una força “útil” i combatre les “enormes xifres de desigualtat” a Catalunya. “ERC no és menys patriota ni menys independentista per dir això”, ha apuntat, perquè “seguim lluitant per una república catalana amb la mateixa força i determinació que fa 90 anys”. En tot cas ha advertit que la negociació no implica necessàriament que els republicans facin un ‘sí’ als comptes, tot recordant els incompliments continus dels governs espanyols respecte a l’execució dels pressupostos.

Publicitat

ERC votarà en contra aquest dijous de les esmenes a la totalitat que han presentat PP, Vox, JxCat, CUP, CC i Foro Asturias. Segons Rufián, ho farà per evitar la caiguda dels comptes i donar temps a la negociació, i no per fer una política del “peix al cove” com la de l’expresident Pujol.

“Amb la que està caient seria terriblement irresponsable no escoltar, parlar, dialogar i negociar possibilitats de millora i protecció de les condicions materials de vida de la gent” a través dels pressupostos generals de l’Estat, ha dit.

En aquest marc ha rebutjat les acusacions de JxCat. “Qui digui que això és una traïció al poble de Catalunya es perquè s’ho pot permetre i porta massa temps portant jaquetes de 1.000 euros, portant bosses de Michel Kors i cobrant sous públics”, ha afirmat.

Amb Cs no

En tot cas ha advertit el govern de Pedro Sánchez que no podrà aprovar els pressupostos alhora amb ERC i Cs. “Ja n’hi ha prou de terraplanisme ideològic”, ha sentenciat abans de recordar les grans diferències de plantejament entre les polítiques d’esquerres i les que propugna el partit d’Inés Arrimadas.

“Tots sabem que intentaran pagar el preu més baix, però Cs és incompatible amb ERC, però si realment es vol salvar la gent i no un dels partits de la foto de Colón val la pena fer-ho amb ERC”, ha sentenciat.

En aquest punt ha advertit a Podem que si permet que Cs es converteixi en una dreta elegible sempre serà més còmode per a Sánchez elegir a Arrimadas per davant d’Iglesias. “Si callen davant l’operació de salvar el soldat Cs, els següents seran vostès”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat...

Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la "crisi territorial" del país passa per eliminar el "secessionisme fiscal" de Madrid, el 'dumping...

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca