Ponsa creu que hi haurà “prou ajuts” per al sector cultural

La consellera confia que en quinze dies podran obrir cinemes i teatres però que dependrà de l'evolució del virus

Publicitat

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, s’ha mostrat convençuda que hi haurà “prou ajuts” per als afectats del sector cultural i garanteix que es prorrogaran si el tancament s’allarga. La titular del departament s’ha referit així a la situació creada en els ajuts als autònoms, que ha lamentat: “Com a Govern, ens hem equivocat i no ens hauríem d’equivocar davant una situació dramàtica per a molta gent”. En declaracions al programa ‘Cafè d’idees’ de La 2, Ponsa confia que en quinze dies podran obrir cinemes i teatres però que la decisió dependrà de l’evolució epidemiològica. “Sempre hem parlat de tenir una Rt al 0,90 sostingut”, precisa. La polèmica missa a la Sagrada Família diu que li va fer “molt mal als ulls”.

Ponsa ha assegurat que, a excepció dels 20 milions d’euros per a l’Ajuntament de Barcelona, la resta de partides necessàries per Catalunya “no hi són”. L’exemple més paradigmàtic, al seu entendre, és el cas de la biblioteca provincial de Barcelona, que no té partida, una circumstància que li sembla “difícil de justificar”. “Hi ha una falta de voluntat política per respondre”, ha asseverat. També ha qualificat “d’inexplicable” que el Departament de Cultura no hagi arribat encara al 2% dels pressupostos de la Generalitat i, en part, ho ha atribuït a un “dèficit de finançament molt important”.

L’aposta per JxCat

Preguntada pel motiu que l’ha portada a decantar-se per JxCat i no pel PDeCAT, ha esgrimit que no pot militar en una formació política que no inclogui les persones a l’exili o la presó. “La meva opció política és la dels companys que han fet aquest camí abans”, ha raonat.

Publicitat

Alhora, però, diu que sempre ha intentat apostar per iniciatives que “unien l’independentisme”, l’única manera de “tirar endavant”. Quan es produeix l’enfrontament i es porta als tribunals, Ponsa assegura que no ho va entendre perquè aposa per la negociació entre “taules i cadires”. Quant al candidat, l’ara consellera li reconeix a Puigdemont un lideratge “indiscutible” i una “visió estratègica admirable”.

Ponsa no s’ha volgut referir a les converses privades del ‘operació Volhov perquè considera que la filtració és una “indecència” i una “vulneració de la privacitat” i s’ha limitat a assegurar que no l’ha trucat “ningú”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca