L’ANC demana una investigació internacional sobre la “violació de drets” a Catalunya

Recollirà firmes per denunciar la "repressió constant" contra l'independentisme davant de Cunillera i de la UE

L’Assemblea Nacional Catalana iniciarà una recollida de firmes amb l’objectiu de dur la “repressió constant” cap a l’independentisme davant de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i de les institucions europees. Ho ha explicat en una roda de premsa aquest dimecres la coordinadora de la Sectorial de Persones Represaliades de l’ANC, Elisenda Romeu, que ha considerat “molt important fer pressió a la Unió Europea i a l’Estat espanyol”. “Hi ha tres generacions vives de persones que estan represaliades i això no pot ser”, ha criticat, ja que algunes ja van ser-ho durant el franquisme i ara tornen a viure situacions similars, ha afirmat.

Publicitat

La iniciativa pretén dur el cas català a la Comissió Europea i al Consell Europeu, ha detallat Romeu, i denunciar davant de la Delegació del govern espanyol a Catalunya que “s’estan utilitzant les mateixes eines que durant el franquisme per represaliar el poble català”. La previsió és viatjar a Brussel·les entre els mesos de febrer i març, si la pandèmia de covid-19 ho permet, i entrevistar-se amb autoritats comunitàries un cop s’hagi recollit “suport popular”. “És per no anar a Europa tres, quatre o cinc persones sense res”, ha assegurat Romeu.

Les firmes recollides seran adhesions a un manifest que exigeix la “llibertat immediata de totes les preses i els presos” i el retorn dels “exiliats i exiliades polítiques”. S’hi reclama l’arxivament de totes les causes obertes contra el moviment independentista i el lliure exercici de la llibertat de pensament i d’expressió, així com del dret a l’autodeterminació. A més, sol·licita una “investigació exhaustiva sobre la violació constant dels drets fonamentals” a Catalunya per per part d’un “òrgan internacional independent”.

L’ANC ha escollit la presó barcelonina de Wad-Ras, al districte de Sant Martí, per anunciar la posada en marxa de la recollida d’adhesions al manifest i, alhora, lamentar les causes obertes a persones com els síndics electorals del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 o Dani Gallardo, acusat de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions greus per les protestes a Madrid contra la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O. Subscriuen la iniciativa, a banda de l’ANC, Comissió de la Dignitat, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Coordinadora Antirepressiva, Col·lectiu Mar, Esquerra Castellana, Comitè de Detinguts de l’1 d’Octubre a Madrid i la Xarxa Antirepressió de Familiars de Detingudes.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca