Europa vol anar per feina amb la vacuna

Brussel·les vol tancar aquest dimecres l'acord per comprar-les a Pfizer i Biontech

La Comissió Europea espera donar aquest dimecres el vistiplau a l’acord que ha tancat amb les companyies farmacèutiques Pfizer i Biontech perquè els estats membres puguin arribar a adquirir 300 milions de dosis de la seva vacuna contra la covid-19.

Publicitat

El col·legi de comissaris té previst discutir aquest punt en la reunió setmanal i fer un pas “clau” perquè aquest vaccí, que segons els dos grups té una eficàcia superior al 90%, es pugui distribuir pel bloc quan completi el procediment i rebi totes les autoritzacions.

“Després de l’anunci de Pfizer i Biontech sobre les perspectives de la seva vacuna, l’agenda del col·legi (de comissaris) preveu adoptar l’acord amb aquestes empreses”, ha anunciat en una roda de premsa el portaveu principal de l’executiu comunitari, Eric Mamer.

Brussel·les ha evitat donar detalls sobre el document que els comissaris tindran demà sobre la taula, però ha recordat que l’acord preliminar amb tots dos grups farmacèutics preveu adquirir 200 milions de dosis per a tot el bloc i la possibilitat de comprar 100 milions més.

Quan l’executiu comunitari hagi adoptat el contracte, els estats membres podran decidir si participen en l’acord i, en cas afirmatiu, quantes dosis volen comprar, i després de resoldre totes aquestes qüestions es farà la signatura formal del pacte.

Pfizer i Biontech van anunciar dilluns que el seu vaccí contra la covid-19 té una eficàcia de més del 90 per cent, després de l'”èxit” de la primera anàlisi intermèdia de l’assaig en fase 3.

La seva candidata a vacuna basada en ARNm BNT162b2 contra el SARS-COV-2 ha demostrat eficàcia contra el coronavirus en participants sense cap evidència prèvia d’infecció, segons la primera anàlisi d’eficàcia provisional del 8 de novembre.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca