Europa vol anar per feina amb la vacuna

Brussel·les vol tancar aquest dimecres l'acord per comprar-les a Pfizer i Biontech

Publicitat

La Comissió Europea espera donar aquest dimecres el vistiplau a l’acord que ha tancat amb les companyies farmacèutiques Pfizer i Biontech perquè els estats membres puguin arribar a adquirir 300 milions de dosis de la seva vacuna contra la covid-19.

El col·legi de comissaris té previst discutir aquest punt en la reunió setmanal i fer un pas “clau” perquè aquest vaccí, que segons els dos grups té una eficàcia superior al 90%, es pugui distribuir pel bloc quan completi el procediment i rebi totes les autoritzacions.

“Després de l’anunci de Pfizer i Biontech sobre les perspectives de la seva vacuna, l’agenda del col·legi (de comissaris) preveu adoptar l’acord amb aquestes empreses”, ha anunciat en una roda de premsa el portaveu principal de l’executiu comunitari, Eric Mamer.

Brussel·les ha evitat donar detalls sobre el document que els comissaris tindran demà sobre la taula, però ha recordat que l’acord preliminar amb tots dos grups farmacèutics preveu adquirir 200 milions de dosis per a tot el bloc i la possibilitat de comprar 100 milions més.

Publicitat

Quan l’executiu comunitari hagi adoptat el contracte, els estats membres podran decidir si participen en l’acord i, en cas afirmatiu, quantes dosis volen comprar, i després de resoldre totes aquestes qüestions es farà la signatura formal del pacte.

Pfizer i Biontech van anunciar dilluns que el seu vaccí contra la covid-19 té una eficàcia de més del 90 per cent, després de l'”èxit” de la primera anàlisi intermèdia de l’assaig en fase 3.

La seva candidata a vacuna basada en ARNm BNT162b2 contra el SARS-COV-2 ha demostrat eficàcia contra el coronavirus en participants sense cap evidència prèvia d’infecció, segons la primera anàlisi d’eficàcia provisional del 8 de novembre.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca