COLUMNA SETMANAL

Iceta-Harris

Eren les 00:35 del dissabte i Miquel Iceta publicava a Twitter que estrenava “#NovaFotoDePerfil”. Donada l’hora i el dia hom podia esperar que seria quelcom important, i tant que ho era! Retirava la seva cara per posar-hi el cartell de Biden-Harris 2020. Dues persones nascudes a l’Hospitalet de Llobregat que fa molts anys van arribar als Estats Units d’Amèrica per complir el somni d’ocupar la Casa Blanca.

Tot i que sembla que aquest article pot seguir el camí fàcil de fer mofa, befa i sorna sobre la fascinació dels nostres polítics amb la política nord-americana no ho faré, perquè la cosa es posa seriosa. Des que l’escrutini començava a projectar la victòria de Biden que es pot observar com el partit que celebra amb més entusiasme aquest resultat és el PSC, fins al punt que van publicar un vídeo de felicitació amb una audiència irrisòria per la quantitat de seguidors que tenen: només 3.000 visualitzacions per un gruix de 118.000 seguidors.

Has vist el vídeo? Si et vols estalviar els quaranta segons que dura te l’explico. Biden i la gent ha fet fora el monstre de Trump que govern per una minoria, bla-bla-bla, ble-ble-ble, i “Catalunya també necessita un canvi”. De debò jugaran la carta d’equiparar el trumpisme amb l’independentisme? Molt atrevit per part de qui a casa seva té presos polítics. Bona sort. 

I els carrers no cremen

En condicions normals els carrers cada dia ens regalarien fotografies i escenes d'indignació. La manera amb la qual ens...

Ridiculitzar les creences dels altres

No soc sospitós de ser molt creient. Públicament va quedar clar el mes d'agost passat quan vaig explicar el...

Són tres partits, però sobretot són un moviment

Fa temps, massa, que l'independentisme va perdre la il·lusió i es va instal·lar en un carreró sense sortida on...

La presidència, l’examen periodístic i un nou govern que ja fa tard

La darrera vegada que vaig escriure fou el 16 de novembre, ja fa quatre mesos. Déu n'hi do. En...

La millor manera de defensar el català és parlant-lo

Fa anys que el català és en retirada en els espais socials dels joves, és visible, notori i fàcil...

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca