A la Sagrada Família “no hi havia cap congestió de persones”

El tinent d'alcalde de seguretat entén que hi hagi "gent que s'hagi sentit discriminada"

Publicitat

El tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha explicat que a la beatificació de Joan Roig i Diggle celebrada aquest diumenge a la Sagrada Família amb unes 600 persones “no hi havia cap congestió de persones”. En una entrevista a Rac1 Batlle ha explicat que “sabia que com a molt hi hauria un 30% de la cabuda” d’un espai on ha recordat que “hi caben 3.000 persones”. Ha dit que entén que hi hagi “gent que s’hagi sentit discriminada” així com “la queixa i el disgust de sectors que han fet les coses bé”. Batlle ha dit que al temple es va complir la resolució del passat 29 d’octubre, ha defensat el “principi de seguretat jurídica” i ha afegit que la normativa “es pot revisar”.

Batlle ha indicat que va arribar a la cerimònia una hora abans que comencés, a les 10 hores del matí, “per veure com s’organitzava la cerimònia” i que va parlar amb els responsables del temple. Ha explicat que en el seu cas estava en un banc que compartia amb el cònsol general del Regne Unit i el rector de la Universitat Abat Oliba.

A preguntes de l’entrevistador, ha afirmat que qualificar l’aforament de la beatifcació d’aquest diumenge com “immoral” considera que és una expressió “extremadament dura” perquè ha argumentat que el dret de culte, i també el dret de manifestació, són drets fonamentals.

Pel que fa a les paraules del regidor de Drets i Ciutadania, Marc Serra, que en una entrevista aquest diumenge va donar a entendre que no era conscient de la presència de Batlle a la cerimònia, el tinent d’alcalde de Seguretat ha explicat que va rebre una invitació i hi va anar.

Publicitat

Batlle ha afegit que “no era l’únic representant” del consistori, i ha recordat que també hi havia el comissionat d’Afers Religiosos, Khalid Ghali, que “depèn directament de Marc Serra”. També ha apuntat que hi havia representants de la Generalitat de Catalunya i del govern britànic.

Reclama civisme en les protestes

Batlle ha fet una crida a “que qualsevol acció reivindicativa es canalitzi amb les normes bàsiques del civisme i la convivència” després que uns manifestants llancessin pintura contra la façana del Palau de la Generalitat.

Preguntat per si agents de la Guàrdia Urbana no hi haurien pogut intervenir, Batlle ha dit que la façana del palau és competència dels Mossos, però que va ser una “acció llampec en cinc minuts” i que “en qualsevol cas el culpable és qui va provocar aquests fets”. Ha dit que els responsables “no quedaran impunes”.

Reeditar el pacte d’Units amb el PSC

“Aquest és el nostre propòsit”, ha explicat Batlle preguntat per si Units per Avançar vol reeditar el pacte amb el PSC del 2017. Ha explicat que l’anàlisi que fan de l’acord és que “ha funcionat de forma correcta, mantenint els espais d’identitat pròpia” i per això pretenen reeditar el pacte “si hi ha les condicions”.

Sobre si es podria presentar a les llistes al Parlament, ha explicat que la seva “proposta per aglutinar sectors del catalanisme moderat” no ha tingut ressò” i que actualment se centra en la seva responsabilitat al govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona. “Ja en parlaríem”, ha reblat.

Defensa que no va cobrar de més a l’Oficina Antifrau

Batlle va ser director adjunt de l’Oficina Antifrau durant tres anys fins al 2014 i l’han acusat de rebre complements de sou que no pertocaven durant aquesta etapa. “La meva nòmina és pública i auditada pel Parlament i el meu full de salaris a disposició”, ha defensat el tinent d’alcalde, que ha afegit que “si hi ha hagut algun tipus de cosa que no s’havia de cobrar es retornaria”. Ha indicat que creu que el director de l’Oficina Antifrau ha demanat una compareixença al Parlament on s’explicarà.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca