El Gobierno es “pot plantejar” la baixada de l’IVA de les mascaretes

La vicepresidenta assenyala que l'actual estat d'alarma no permet confinaments domiciliaris i evita avançar escenaris

Publicitat

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha afirmat que la baixada de l’IVA de les mascaretes és un tema que l’executiu es pot plantejar però ha volgut deixar clar que aquest no és el debat. En declaracions als periodistes després de visitar l’arxiu i la biblioteca de la Fundació Pablo Iglesias, Calvo ha subratllat que el govern espanyol ha pres decisions importants per fer front a la pandèmia i ha defensat que “no pot ser acusat de no estar a l’avantguarda en aquest àmbit”. Preguntada per si l’executiu permetrà el confinament domiciliari si ho demanen comunitats autònomes, ha evitat avançar escenaris i ha recordat que no es pot fer amb l’actual estat d’alarma.

Calvo ha remarcat que Espanya no és un país que se signifiqui per tenir una gran pressió fiscal sinó tot al contrari, que la té per sota de la mitjana europea. La vicepresidenta primera ha posat l’accent en el fet que el govern espanyol és el que més deute contraurà per protegir els ciutadans. “Som un govern exemplar a Europa, hem pres decisions fermes per endeutar-nos i protegir la gent del país”, ha conclòs.

I s’ha dirigit als partits de l’oposició per dir que “alguns deixen el govern espanyol tirat al Congrés i després parlen de temes que no estan en allò nuclear del que ha fet l’executiu.

Pel que fa a la possibilitat de confinaments domiciliaris ha assenyalat que, de moment, només Astúries ho ha demanat formalment. I ha recordat que ara mateix no hi ha cobertura jurídica per aplicar aquesta mesura i que, en tot cas, s’hauria de prendre una decisió jurídica nova. De totes maneres, la vicepresidenta ha dit que no s’està en aquest moment i que no s’han d’avançar escenaris.

Publicitat

D’altra banda, Calvo s’ha referit també a la polèmica per al procediment d’actuació contra la desinformació aprovat pel govern espanyol i ha insistit que l’objectiu és lluitar contra “atacs” que venen de fora del país i que no té res a veure amb la llibertat de premsa i d’expressió.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes