ERC descarta un referèndum automàtic si l’independentisme supera el 50% a les eleccions

Demana un acord del conjunt de grups independentistes i aconseguir la "majoria social"

El president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha descartat que se celebri un referèndum de manera automàtica si l’independentisme supera el 50% a les eleccions catalanes el 14 de febrer: “Qui digui que automàticament ens regalaran un referèndum mentirà, no ens regalaran mai res”.

Publicitat

En una entrevista aquest dissabte a El Punt Avui que ha recollit Europa Press, Sabrià ha advocat per formar acords estratègics que incloguin el conjunt de forces independentistes i en què la CUP també formi part, i ha afegit: “Ja som majoria política, toca fer el salt a majoria social”.

D’altra banda, tot i que ERC ha celebrat aquest dissabte un Consell Nacional per obrir el procés intern de primàries i aprovar el reglament electoral, Sabrià no ha confirmat si hi haurà més candidats d’ERC a la Generalitat a part del vicepresident Pere Aragonès, però ha anunciat: “La número 2 serà una dona i serà independentista. És tot el que podem garantir”.

Quan li han preguntat pel presumpte desviament de fons públics i les irregularitats en la contractació pública del Govern que investiga l’operació Voloh, ha dit: “Van a per ERC perquè és l’actor més fort de l’independentisme, van a per la nostra gent per provar de dividir-nos, trencar l’independentisme”.

Sobre un possible canvi de data de les eleccions per la pandèmia, Sabrià ha advocat per mantenir els comicis el 14 de febrer i per incentivar el vot per correu, tot i que ha descartat que es pugui aprovar una llei per introduir el vot electrònic: “A escala de tot el país pel 14-F, impossible”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca