ERC descarta un referèndum automàtic si l’independentisme supera el 50% a les eleccions

Demana un acord del conjunt de grups independentistes i aconseguir la "majoria social"

Publicitat

El president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha descartat que se celebri un referèndum de manera automàtica si l’independentisme supera el 50% a les eleccions catalanes el 14 de febrer: “Qui digui que automàticament ens regalaran un referèndum mentirà, no ens regalaran mai res”.

En una entrevista aquest dissabte a El Punt Avui que ha recollit Europa Press, Sabrià ha advocat per formar acords estratègics que incloguin el conjunt de forces independentistes i en què la CUP també formi part, i ha afegit: “Ja som majoria política, toca fer el salt a majoria social”.

D’altra banda, tot i que ERC ha celebrat aquest dissabte un Consell Nacional per obrir el procés intern de primàries i aprovar el reglament electoral, Sabrià no ha confirmat si hi haurà més candidats d’ERC a la Generalitat a part del vicepresident Pere Aragonès, però ha anunciat: “La número 2 serà una dona i serà independentista. És tot el que podem garantir”.

Quan li han preguntat pel presumpte desviament de fons públics i les irregularitats en la contractació pública del Govern que investiga l’operació Voloh, ha dit: “Van a per ERC perquè és l’actor més fort de l’independentisme, van a per la nostra gent per provar de dividir-nos, trencar l’independentisme”.

Publicitat

Sobre un possible canvi de data de les eleccions per la pandèmia, Sabrià ha advocat per mantenir els comicis el 14 de febrer i per incentivar el vot per correu, tot i que ha descartat que es pugui aprovar una llei per introduir el vot electrònic: “A escala de tot el país pel 14-F, impossible”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca