Toc d’atenció d’exalcaldes de Barcelona a Colau

Demanen un pacte contra els desnonaments

Publicitat

Els exalcaldes de Barcelona Xavier Trias (CiU), Jordi Hereu (PSC) i Joan Clos (PSC) han fet una crida per impulsar un pla contra els desnonaments que inclogui l’augment de l’oferta d’habitatge públic a través de la construcció i la rehabilitació.

Ho han dit en un debat a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, en el qual han parlat sobre l’impacte de la covid-19 a Barcelona i a la resta de Catalunya, i en què han analitzat possibles solucions a reptes com l’habitatge i la sortida de la crisi econòmica i social.

Trias ha afirmat que aquest pacte s’hauria de projectar a 15-20 anys vista i plantejar-se acuradament perquè no fos obsolet al cap de pocs anys: “Catalunya ha passat de tenir sis milions d’habitants a set milions i mig en molt poc temps”, ha advertit.

“Hi ha molta gent que s’instal·la a pisos del centre de la ciutat a malviure-hi. O intervenim, o hi haurà una situació molt dolenta”, i ha posat l’accent en la necessitat de fomentar la rehabilitació.

Publicitat

Hereu ha convingut que el pacte és “necessari i indispensable”, i ha proposat mobilitzar tots els plans que calgui perquè hi hagi sòl disponible per construir promocions d’habitatge assequible, tot i que també ha destacat el paper de la rehabilitació per augmentar l’oferta.

“Una de les lliçons que ens ha deixat la pandèmia és que hem de repensar el model d’habitatge que volem”, i ha recordat que aquest pacte hauria d’implicar l’Administració de l’Estat, l’autonòmica i la local.

Serveis socials

Clos ha alertat que els serveis socials municipals, per llei, han d’atendre les famílies que es troben en un procés de desnonament, per la qual cosa ha demanat un programa d’ajut econòmic perquè els consistoris puguin comprar i rehabilitar habitatges.

“Els desnonaments amb la prova del fracàs de l’estat del benestar a Espanya en matèria d’habitatge”, ha lamentat Clos, que ha recordat que l’ocupació conflueix amb el dret a la propietat privada.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca