Toc d’atenció d’exalcaldes de Barcelona a Colau

Demanen un pacte contra els desnonaments

Els exalcaldes de Barcelona Xavier Trias (CiU), Jordi Hereu (PSC) i Joan Clos (PSC) han fet una crida per impulsar un pla contra els desnonaments que inclogui l’augment de l’oferta d’habitatge públic a través de la construcció i la rehabilitació.

Publicitat

Ho han dit en un debat a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, en el qual han parlat sobre l’impacte de la covid-19 a Barcelona i a la resta de Catalunya, i en què han analitzat possibles solucions a reptes com l’habitatge i la sortida de la crisi econòmica i social.

Trias ha afirmat que aquest pacte s’hauria de projectar a 15-20 anys vista i plantejar-se acuradament perquè no fos obsolet al cap de pocs anys: “Catalunya ha passat de tenir sis milions d’habitants a set milions i mig en molt poc temps”, ha advertit.

“Hi ha molta gent que s’instal·la a pisos del centre de la ciutat a malviure-hi. O intervenim, o hi haurà una situació molt dolenta”, i ha posat l’accent en la necessitat de fomentar la rehabilitació.

Hereu ha convingut que el pacte és “necessari i indispensable”, i ha proposat mobilitzar tots els plans que calgui perquè hi hagi sòl disponible per construir promocions d’habitatge assequible, tot i que també ha destacat el paper de la rehabilitació per augmentar l’oferta.

“Una de les lliçons que ens ha deixat la pandèmia és que hem de repensar el model d’habitatge que volem”, i ha recordat que aquest pacte hauria d’implicar l’Administració de l’Estat, l’autonòmica i la local.

Serveis socials

Clos ha alertat que els serveis socials municipals, per llei, han d’atendre les famílies que es troben en un procés de desnonament, per la qual cosa ha demanat un programa d’ajut econòmic perquè els consistoris puguin comprar i rehabilitar habitatges.

“Els desnonaments amb la prova del fracàs de l’estat del benestar a Espanya en matèria d’habitatge”, ha lamentat Clos, que ha recordat que l’ocupació conflueix amb el dret a la propietat privada.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca