El Gobierno prepara una estructura per vigilar el que consideri desinformació

La disposició publicada al BOE planteja fer campanyes de comunicació per lluitar contra informació enganyosa

El govern espanyol ha impulsat un pla contra les ‘fake news’ que preveu una estructura per vigilar la desinformació. En una disposició publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) aquest dijous per la vicepresidència primera de l’executiu de Pedro Sánchez, s’estableix que el Consell de Seguretat Nacional, el Comitè de Situació, la Secretaria d’Estat de Comunicació, la Comissió Permanent contra la desinformació -composta pel CNI o la direcció general de diplomàcia, entre d’altres- així com altres autoritats públiques competents treballaran contra la desinformació. El document també parla de la possibilitat de “sol·licitar la col·laboració” d’organitzacions o persones del sector privat i la societat civil, com mitjans de comunicació.

Publicitat

El pla preveu quatre nivells d’actuació amb diferents tipus de mesures i, entre les possibilitats que contempla, hi ha la realització “d’una campanya de comunicació pública dirigida per la Secretaria d’Estat de Comunicació en funció de la naturalesa de la campanya de desinformació”.

El text afirma que l’estratègia pretén “donar compliment als requeriments establerts per la Unió Europea i implementar a escala nacional les polítiques i estratègies promulgades en l’àmbit de la lluita contra la desinformació”.

Crítiques del PP i Vox

El PP ha criticat el pla i ho ha considerat un “autèntic escàndol”. El vicesecretari de Comunicació dels populars, Pablo Montesinos, ha afirmat que el govern espanyol “s’arroga la potestat de decidir què és una notícia falsa o vertadera”. “Censuraran les notícies que no els agraden? Posaran multes als periodistes?”, ha qüestionat a Twitter Montesinos.

Vox ha piulat que el govern espanyol “crea un Ministeri de la Veritat per controlar les opinions dels espanyols a les xarxes socials i censurar els mitjans que no l’aplaudeixen”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca