Amb tu, Dani Gallardo!

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

L’Audiència Provincial de Madrid jutja aquest divendres el jove de 23 anys Dani Gallardo, detingut el 16 d’octubre del 2019 a les protestes que van tenir lloc a Madrid contra la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés. Gallardo, que ha passat més d’un any a la presó d’Alcalá Meco, s’enfronta a una petició de la Fiscalia de sis anys de presó per desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions greus. Juntament amb Gallardo també jutja una amiga seva, Elsa Vikki, i una tercera persona acusada d’atemptat a agent de l’autoritat.

Segons el relat de la Fiscalia Gallardo participava en una manifestació a la Plaza Canalejas de Madrid juntament amb un grup de 80 persones “que portaven pals i llambordes” i que “van causar desperfectes al mobiliari urbà i van agredir altres vianants”. Els agents antidisturbis que s’havien desplegat en motiu de la concentració els van perseguir fins la Plaça Santa Ana però alguns membres del grup “van fer barricades amb contenidors i els van intentar incendiar”.

Els agents van agafar la seva amiga –i també imputada- Elsa Vilkki, que segons el relat de la fiscalia també havia participat “juntament a la massa violenta en nombrosos danys al mobiliari públic i a les agressions als vianants”.

Segons aquest relat de la Fiscalia, mentre un dels agents l’intentava retenir “l’acusat Dani Gallardo el va colpejar per l’esquena i de manera violenta amb un pal de fusta d’uns 90 cm de llarg i 7 d’ample amb sis claus que el travessaven” en dues ocasions al casc de l’agent. Un altre agent el va detenir.

- Publicitat -

La Fiscalia demana per a Gallardo quatre anys de presó per atemptat a l’autoritat i dos més per desordres públics, en total sis anys.

A la seva companya li demana dos anys de presó per desordres públics, i al tercer acusat dos anys de presó per atemptat a l’autoritat.

A més demana que Gallardo i la seva companya indemnitzin l’Ajuntament de Madrid amb 3.524,67 euros pels desperfectes al mobiliari urbà, i hi suma 2.100 euros per indemnitzar l’agent que estava retenint la seva companya.

El relat de la defensa, però, és diferent. Apunta que la detenció va tenir lloc molt després dels disturbis quan la policia els va detectar i perseguir i van aconseguir atrapar i colpejar Elsa. Gallardo va anar a socórrer-la i va acabar detingut.

Segons la Defensa l’única prova que connecta Dani Gallardo amb el pal amb claus és una fotografia –ja a comissaria i amb el pal de claus clavat al casc- filtrada a El Mundo per incriminar-lo. A més apunta que el part de lesions de l’agent suposadament agredit es limita a una recepta d’ibruprofé”.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca