ERC denuncia que JxCat diu “falsedats” sobre l’esmena a la ‘Llei Celaá’

Montse Bassa defensa que la iniciativa dels republicans deixa clar que es respectarà la normativa catalana

Publicitat

La diputada d’ERC al Congrés Montse Bassa ha denunciat que JxCat diu “falsedats” sobre l’esmena dels republicans a la llei educativa impulsada per la ministra d’Educació, Isabel Celaá, i ha assegurat que la iniciativa “blinda” la immersió lingüística. Bassa ha considerat “molt greus” les declaracions del diputat de JxCat Sergi Miquel i ha remarcat que els grups catalans “haurien d’anar units” amb aquesta qüestió. En una roda de premsa telemàtica aquest dimecres, Bassa ha afirmat que és “mentida” que l’esmena obri la porta a què el govern espanyol imposi hores de castellà via decret. La diputada republicana ha argumentat que el que fa és “deixar clar que es respectarà la normativa aplicable de cada territori”.

Això vol dir que es respectarà la llengua que marca la Llei d’Educació de Catalunya, que “deixa clar que la llengua vehicular és el català”, ha dit Bassa. A més, ha dit que una llei orgànica està per sobre de qualsevol hipotètic decret.

La diputada i portaveu d’ERC en matèria educativa a la cambra baixa ha negat que el fet que el punt 1 de la disposició addicional 38 de la ‘Llei Celaá’ digui que “les administracions educatives garantiran el dret dels alumnes a rebre ensenyaments en castellà” vulgui dir que el Ministeri d’Educació pugui imposar un percentatge d’hores en castellà.

Bassa ha argumentat que en el projecte de llei “administracions educatives” sempre fa referència al Departament d’Educació mentre que fa servir les denominacions de govern i ministeri per referir-se a l’Estat espanyol. “És impossible fer una mala interpretació, en el text queda molt clar”, ha afirmat.

Publicitat

“M’estranya molt que no ho vegin així” a JxCat, ja que “és innegable”, ha reiterat Bassa, que ha lamentat que el grup “postconvergent” faci “partidisme” amb aquest tema. La diputada ha insistit que l’esmena conjunta que presenten amb PSOE i Unides Podem deixar clar que es respectarà la llei catalana.

Bassa ha lamentat que s’estiguin avançant uns fets que encara no s’han votat, ja que la ponència de la Comissió d’Educació no ho farà fins dijous a la tarda.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca