Diferències de fins a un 167% en les tarifes d’ITV en funció de la comunitat autònoma

El preu per a turismes de benzina és de 36,42 euros a Catalunya, per sobre de la mitjana estatal de 34,52 euros

FACUA – Consumidors en acció ha alertat de les diferències de fins a un 167% en les tarifes d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) per als turismes amb motor de benzina i d’un 95,5% en els vehicles de dièsel en funció de la comunitat autònoma. El preu mitjà de la ITV a l’Estat és de 34,52 euros per a turismes de benzina i 41,23 euros per als equipats amb motor dièsel. En el cas de Catalunya, l’import és de 36,42 euros per als primers i de 41,41 euros per als segons. Tot i que aquests preus se situen per sobre de la mitjana estatal, estan lluny de comunitats com Euskadi, on hi ha la tarifa més alta per als turismes de benzina, de 45,38 euros.

Publicitat

A aquesta li segueixen Cantàbria, amb 42 euros, i la Comunitat de Madrid, amb 41,72 euros. Les tarifes més econòmiques, en canvi, es troben a Mallorca, amb 17 euros; Múrcia, amb 22,3 euros, i Andalusia, amb 26,19 euros per als vehicles de menys de 1.600 centímetres cúbics i 35,4 euros per la resta.

Pel que fa a les tarifes de les ITV per a vehicles dièsel, la Comunitat de Madrid és la més cara, amb 56,04 euros de mitjana. A continuació, es troben les estacions privades de Múrcia, amb 48,26 euros, i Galícia, amb 47,72 euros. Les tarifes més baixes són les estacions públiques d’Extremadura, 28,67 euros; Navarra, 29,4 euros, i les d’Andalusia per a turismes de menys de 1.600 centímetres cúbics, 30,79 euros.

La tarifa mitjana de l’Estat per passar la ITV d’una motocicleta és de 19,9 euros. En aquesta categoria, la diferència entre els preus és de 254%. Així, mentre el preu a la Comunitat de Madrid és de 36,17 euros, a Mallorca és de 10,21 euros.

Pel que fa a l’increment de preus registrat aquest any, Galícia és la comunitat amb un augment més elevat: d’un 11,5% per als vehicles de benzina, d’un 9,4% per als de dièsel i d’un 13,2% per a les motocicletes. Per altra banda, Mallorca, que ha canviat el sistema de gestió i ara depèn directament del Consell Insular, ha experimentat una baixada de preus de fins al 48,2% en el cas dels vehicles de benzina i un 36,1% per als de dièsel i les motocicletes. A Catalunya, els preus no han variat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca