Cs i PP critiquen la “frikada” dels projectes del Govern amb nanosatèl·lits

"És una agència de col·locació"

Cs i el PPC han aprofitat la sessió de control al Govern del ple del Parlament per carregar durament i amb ironia contra l’estratègia de l’executiu en l’àmbit de la nova economia de l’espai i l’Agència Espacial de Catalunya. Les dues formacions han considerat els projectes amb nanosatèl·lits que impulsa el Govern de “frikada” i “mostra de megalomania”, i han denunciat que, lluny de ser una agència espacial albiren que serà “una agència de col·locació”, insinuant que hi posaran a treballar a gent propera políticament. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha replicat que el projecte “no té impacte en el pressupost” de la Generalitat per a l’any que ve i que és un línia de suport a un sector “estratègic” que va “a mig i llarg termini”.

Publicitat

“Xoteig”, “frikada”, “font de memes”, “projecte del conseller que vol ser astronauta”, “ridícul”. Són alguns dels qualificatius que s’han escoltat aquest dimecres al matí al ple del Parlament quan Ciutadans i el Partit Popular Català han parlat de l’Agència Espacial de Catalunya i els plans amb dos nanosatèl·lits que va presentar el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. I és que a cap dels dos partits els ha resultat seriós el projecte i així ho han criticat.

Des de Cs, el diputat Dimas Grageas ha considerat “absurd i indecent llençar missatges com aquest enmig d’una pandèmia mentre es diu que no hi ha recursos suficients per als sectors necessitats i afectats per la crisi de la covid-19”. “Ningú pren seriosament el Govern. Alguns poden prendre el tema a broma i riure. Però a nosaltres ens indigna. Cremen els diners dels catalans”, ha criticat el diputat de Cs. I és que la formació liberal creu que el projecte només servirà “per destinar 18 milions d’euros a una agència de col·locació del Govern”.

El president del PPC, Alejandro Fernández, s’ha expressat en termes semblants, acusant també l’executiu de malbaratar els diners. “No impulsen una agència espacial, impulsen una agència de col·locació. Avui aquests 18 milions que són insignificants en matèria aeroespacial, serien manà en material sanitari”, ha sentenciat el popular, que ha acusat el Govern se ser “sempre rehenes de la seva megalomania”.

Des de l’executiu, però, Pere Aragonès ha defensat l’Agència Espacial, el projecte i el suport que suposa a “un sector estratègic per a la Unió Europea i per a Catalunya”. A més, ha garantit que “el finançament és a través de la canalització de fons europeus” i no mitjançant diners directes dels comptes de Catalunya. “És una estratègia a mig i llarg termini i, a més, no té impacte als pressupostos d’aquest any; així que res de treure diners d’altres departaments”, ha sentenciat, tot defensant l’impuls d’un sector clau en “innovació i tecnologia”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca