Pisarello veu “inacceptable” que es consenti “impunitat” a la monarquia mentre el Gobierno s’ho mira

El diputat d'En Comú Podem demana al PSOE mesures urgents per aturar els desnonaments

Publicitat

El secretari primer de la Mesa del Congrés i diputat d’En Comú Podem, Gerardo Pisarello, ha qualificat “d’inacceptable” que en un context de pandèmia en què s’exigeixen sacrificis es pugui consentir impunitat en actuacions “molt greus” de la monarquia espanyol. D’aquesta manera s’ha referit en roda de premsa des del Congrés a les noves informacions que apunten que la Fiscalia investiga Joan Carles I i la reina Sofia per l’ús de targetes de crèdit opaques. Pisarello ha tornat a insistir en la necessitat d’una comissió d’investigació al Congrés per posar “llums i taquígrafs” a actuacions que poden ser constitutives de delicte. Pisarello també s’ha dirigit al PSOE per demanar mesures urgents per aturar els desnonaments.

“Si apareixen fets nous que confirmen més actuacions que poden ser constitutives de delicte, sobretot si es van produir després de l’abdicació, insistirem que el Congrés hi ha poder posar llum”, ha afegit Pisarello.

El diputat d’En Comú Podem ha recordat que el seu grup parlamentari ha presentat totes les iniciatives parlamentàries possibles perquè es puguin investigar “a fons” els casos de suposada corrupció que s’atribueixen al rei emèrit. I ha lamentat que fins ara hagin estat rebutjades pel criteri d’inviolabilitat. Sobre aquesta qüestió, ha defensat que seria impensable que una constitució democràtica entengui que si hi ha delicte de blanqueig s’ha d’aplicar el criteri d’inviolabilitat i ha remarcat que es tracta de delictes que “no tenen res a veure amb les funcions atribuïdes al monarca”.

Pel que fa a “l’allau” de desnonaments en plena pandèmia, Pisarello ha reivindicat els “esforços” de la vicepresidència del govern espanyol encapçalada per Pablo Iglesias per fer front a aquesta qüestió. I s’ha dirigit directament al PSOE per reclamar-li mesures urgents. “Cada desnonament és un fracàs directe de l’administració per protegir la ciutadania en temps de pandèmia. Urgeixen aquestes mesures perquè el temps corre en contra la gent que es pot quedar al carrer”, ha afegit. En canvi, ha lloat la gestió de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per impedir desnonaments tot i dir que les ciutats no ho poden fer elles soles.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca