L’Estat segueix ignorant la petició de llibertat dels Jordis d’Amnistia Internacional

"Aminstia reitera que amb el nostre empresonament es criminalitza el dret de reunió i la llibertat d'expressió, la desobediència civil"

Publicitat

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez han acusat l’Estat de continuar “ignorant la demanda” d’Amnistia Internacional, que aquest dimarts ha tornat ha reclamar la seva llibertat i ha defensat que els tres poders de l’Estat poden corregir l’empresonament.

En un comunicat d’Òmnium, Cuixart ha advertit que és la vuitena vegada que Amnistia Internacional torna a exigir la posada en llibertat “immediata i incondicional” dels dos líders independentistes.

“Aminstia reitera que amb el nostre empresonament es criminalitza el dret de reunió i la llibertat d’expressió, la desobediència civil, mentre que l’Estat ens manté suspès el tercer grau i el dret de sortir a treballar amb el –article– 100.2”, ha afegit.

D’altra banda, en un tuit recollit que ha recollit Europa Press, Jordi Sànchez ha insistit al Govern central que “escolti” la petició d’Amnistia Internacional.

Publicitat

“No val aplaudir Amnistia Internacional quan parla de Kuwait, Turquia o Colòmbia i fer-se el sord quan parla d’Espanya”, ha dit, i s’ha adreçat al president del Govern cenral, Pedro Sánchez, per preguntar-li què pensa fer perquè es faci justícia en aquest cas.

En un comunicat amb motiu del tercer aniversari de l’empresonament dels dos líders independentistes, Amnistia Internacional ha instat el Tribunal Constitucional (TC) a resoldre com més aviat possible el recurs d’empara que l’expresident de l’ANC i el president d’Òmnium Cultural han presentat per anul·lar la condemna del Tribunal Suprem (TS).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca