La comissió d’Afers Legals de l’Eurocambra acorda reactivar el suplicatori contra Puigdemont de forma telemàtica

La decisió arriba després de l'aval dels serveis jurídics per les restriccions a l'Eurocambra per la covid-19

Publicitat

La comissió d’Afers Legals ha acordat reactivar el suplicatori contra els eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí per via telemàtica. Després que els serveis jurídics de l’Eurocambra avalessin reprendre el procés de forma remota per les restriccions per la covid-19, la presidència de la comissió, en mans de Ciutadans, va proposar a la resta de grups reprendre el procés per decidir si aixecar o no la immunitat als eurodiputats de Junts de forma remota perquè l’Eurocambra ha restringit les reunions a les seves instal·lacions per l’elevat nombre de contagis a Brussel·les durant, com a mínim, el mes de novembre. Els grups tenien fins dilluns per presentar objeccions a la proposta de la presidència.

Fonts de la presidència de la comissió d’Afers Legals apunten que encara no hi ha un calendari per al procés.

El suplicatori contra Puigdemont, Comín i Ponsatí va quedar paralitzat per les dificultats per realitzar les vistes, que s’han de fer a porta tancada per garantir la confidencialitat del procediment, per la pandèmia. Després d’una pregunta de la presidència de la comissió, els serveis jurídics de l’Eurocambra van reconèixer que reprendre el procés per via telemàtica implica “un risc” pel que fa a la confidencialitat, però remarcaven també que la comissió té “l’obligació” de tirar endavant amb el procés.

En el seu informe, els serveis jurídics avalen que els eurodiputats participin des de qualsevol indret de manera remota, però insta la comissió a prendre mesures per garantir la confidencialitat del procés.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca