La comissió d’Afers Legals de l’Eurocambra acorda reactivar el suplicatori contra Puigdemont de forma telemàtica

La decisió arriba després de l'aval dels serveis jurídics per les restriccions a l'Eurocambra per la covid-19

La comissió d’Afers Legals ha acordat reactivar el suplicatori contra els eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí per via telemàtica. Després que els serveis jurídics de l’Eurocambra avalessin reprendre el procés de forma remota per les restriccions per la covid-19, la presidència de la comissió, en mans de Ciutadans, va proposar a la resta de grups reprendre el procés per decidir si aixecar o no la immunitat als eurodiputats de Junts de forma remota perquè l’Eurocambra ha restringit les reunions a les seves instal·lacions per l’elevat nombre de contagis a Brussel·les durant, com a mínim, el mes de novembre. Els grups tenien fins dilluns per presentar objeccions a la proposta de la presidència.

Publicitat

Fonts de la presidència de la comissió d’Afers Legals apunten que encara no hi ha un calendari per al procés.

El suplicatori contra Puigdemont, Comín i Ponsatí va quedar paralitzat per les dificultats per realitzar les vistes, que s’han de fer a porta tancada per garantir la confidencialitat del procediment, per la pandèmia. Després d’una pregunta de la presidència de la comissió, els serveis jurídics de l’Eurocambra van reconèixer que reprendre el procés per via telemàtica implica “un risc” pel que fa a la confidencialitat, però remarcaven també que la comissió té “l’obligació” de tirar endavant amb el procés.

En el seu informe, els serveis jurídics avalen que els eurodiputats participin des de qualsevol indret de manera remota, però insta la comissió a prendre mesures per garantir la confidencialitat del procés.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca