Dimiteixen set membres de la direcció de l’ANC en perdre la votació sobre l’estratègia electoral

En un comunicat asseguren que la seva marxa respon a l'estratègia que aprovada per la majoria del secretariat

Publicitat

Set membres del Secretariat Nacional de l’ANC, la direcció de l’entitat, han dimitit perquè no comparteixen l’estratègia que es va acordar seguir de cara a les eleccions del 14 de febrer, que es limitarà a fiscalitzar els partits independentistes i compararà públicament els seus programes electorals per evidenciar els que aposten per la unilateralitat i els que no, han explicat algunes fonts coneixedores a Europa Press.

Segons ha publicat ‘El Mundo’, les set persones que han dimitit, entre les quals 73 membres que integren el Secretariat Nacional, hi ha Laura Camp; Jordi Roset; Lluís Maynau; Pep Fort; Àlex Roca; Esther Sancho i Lluís Torrent, i la majoria han signat una proposta per demanar el vot per a les formacions que opten explícitament per la via unilateral, que no va prosperar en l’últim ple del 25 d’octubre.

En el comunicat que han emès, asseguren que no dimiteixen perquè no s’hagi aprovat la proposta que van presentar, i han al·legat que això els ha passat altres vegades i han continuat endavant.

Així, afegeixen que la dimissió respon a l’estratègia que va aprovar la majoria de la direcció de l’ANC: “Per això hem decidit no continuar formant part del Secretariat Nacional”.

Publicitat

“El pas que fem és molt dolorós per nosaltres. Hem dedicat a l’ANC moltíssimes hores i anys intensos, molts esforços, i ara s’ha acabat. No continuarem al Secretariat Nacional per fer filibusterisme”, recalquen.

Altres espais

Per això, asseguren que han decidit buscar altres espais per treballar a favor de la independència de Catalunya: “Com hem fet sempre, no sabem ni volem fer cap altra cosa”, puntualitzen.

Després d’assegurar que havien cregut que amb el nou Secretariat Nacional, que es va aprovar al març, podrien avançar, adverteixen que “no es poden fer passos enrere i cal implementar el mandat de l’1-O, i cal fugir del processisme i de l’autonomisme”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca