Uns 25.000 joves de Barcelona no han pogut assumir algun pagament del lloguer

L'atur juvenil s'ha duplicat aquest any, segons l'enquesta a la joventut de Barcelona 2020

Uns 25.000 joves de Barcelona -un 5,7%- no han pogut assumir algun pagament del seu pis des que va començar la pandèmia, segons recull l’enquesta a la joventut de Barcelona 2020, que va fer l’Ajuntament al juliol i que analitza la situació dels veïns de 16 a 34 anys de la ciutat.

Publicitat

El regidor d’Infància, Joventut, Ancians i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha presentat les dades aquest dilluns en una roda de premsa, que mostren l’impacte que ha tingut la pandèmia de la covid-19 en la població jove de la ciutat.

El 49% dels joves indiquen que la situació econòmica de la seva llar ha empitjorat els primers mesos de la crisi, en contraposició a un 5,4% que assegura que ha millorat, i el 24% indica que ha tingut més dificultat per pagar les despeses de la llar.

En l’àmbit laboral, la taxa d’atur entre els joves s’ha duplicat i ha passat del 7,2% el juliol del 2019 al 13,3% el juny d’aquest any, i ha afectat especialment la població migrada (17,6%) per sobre dels joves que han nascut a Espanya (9,4%).

En l’àmbit educatiu, més del 80% dels joves d’entre 15 i 29 anys assegura que la covid-19 va afectar la seva formació educativa: 37% indiquen que va baixar el seu rendiment, un 14,5% afirmen que han millorat en els estudis i un 4% els ha hagut de deixar.

A més, el 60% dels joves que s’han consultat creuen que la crisi que ha generat la covid-19 els afectarà de manera negativa o molt negativa en el seu futur.

Afectació psicològica

Més de la meitat dels joves entrevistats (52%) declaren que la situació que s’ha derivat de la covid-19 i el confinament els ha afectat psicològicament, especialment les dones joves (57% en comparació amb el 47% dels homes).

Malgrat les conseqüències emocionals, la percepció majoritària de la població jove ha estat que la relació amb la seva família s’ha mantingut igual (66,8%) o que fins i tot ha millorat (27,3%) i que també ho ha fet la relació amb la parella (26%) i les amistats (19,6%).

Més assessorament

Riera ha destacat que els serveis i les polítiques de joventut no han parat durant la pandèmia i que han reinventat i adaptat les actuacions per garantir l’atenció informativa, l’acompanyament i el suport emocional als joves.

En aquesta situació, l’Ajuntament ha preparat un seguit d’actuacions per donar resposta a les necessitats i preocupacions dels joves i poder-los guiar i acompanyar en els processos de transició a la vida adulta.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca