Uns 25.000 joves de Barcelona no han pogut assumir algun pagament del lloguer

L'atur juvenil s'ha duplicat aquest any, segons l'enquesta a la joventut de Barcelona 2020

Publicitat

Uns 25.000 joves de Barcelona -un 5,7%- no han pogut assumir algun pagament del seu pis des que va començar la pandèmia, segons recull l’enquesta a la joventut de Barcelona 2020, que va fer l’Ajuntament al juliol i que analitza la situació dels veïns de 16 a 34 anys de la ciutat.

El regidor d’Infància, Joventut, Ancians i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha presentat les dades aquest dilluns en una roda de premsa, que mostren l’impacte que ha tingut la pandèmia de la covid-19 en la població jove de la ciutat.

El 49% dels joves indiquen que la situació econòmica de la seva llar ha empitjorat els primers mesos de la crisi, en contraposició a un 5,4% que assegura que ha millorat, i el 24% indica que ha tingut més dificultat per pagar les despeses de la llar.

En l’àmbit laboral, la taxa d’atur entre els joves s’ha duplicat i ha passat del 7,2% el juliol del 2019 al 13,3% el juny d’aquest any, i ha afectat especialment la població migrada (17,6%) per sobre dels joves que han nascut a Espanya (9,4%).

Publicitat

En l’àmbit educatiu, més del 80% dels joves d’entre 15 i 29 anys assegura que la covid-19 va afectar la seva formació educativa: 37% indiquen que va baixar el seu rendiment, un 14,5% afirmen que han millorat en els estudis i un 4% els ha hagut de deixar.

A més, el 60% dels joves que s’han consultat creuen que la crisi que ha generat la covid-19 els afectarà de manera negativa o molt negativa en el seu futur.

Afectació psicològica

Més de la meitat dels joves entrevistats (52%) declaren que la situació que s’ha derivat de la covid-19 i el confinament els ha afectat psicològicament, especialment les dones joves (57% en comparació amb el 47% dels homes).

Malgrat les conseqüències emocionals, la percepció majoritària de la població jove ha estat que la relació amb la seva família s’ha mantingut igual (66,8%) o que fins i tot ha millorat (27,3%) i que també ho ha fet la relació amb la parella (26%) i les amistats (19,6%).

Més assessorament

Riera ha destacat que els serveis i les polítiques de joventut no han parat durant la pandèmia i que han reinventat i adaptat les actuacions per garantir l’atenció informativa, l’acompanyament i el suport emocional als joves.

En aquesta situació, l’Ajuntament ha preparat un seguit d’actuacions per donar resposta a les necessitats i preocupacions dels joves i poder-los guiar i acompanyar en els processos de transició a la vida adulta.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca