El PP dona per “acabada” la via unilateral

Apunta que les eleccions del 14-F no seran un plebiscit

El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, sosté que les eleccions del 14 de febrer no seran en cap cas un plebiscit. Així ho ha assegurat en una entrevista a El Punt Avui, on també ha assegurat que la via unilateral “s’ha acabat per una temporada”. Segons el líder dels populars, els darrers moviments del Govern de la Generalitat han obeït més a una lluita “caïnita” entre ERC i JxCat, que no pas a la “voluntat” de centrar-se en la gestió de la covid-19. En aquest sentit, Fernández creu que és moment de posar el focus en l’escenari de la pandèmia i la crisi econòmica que en deriva.

Publicitat

És per aquest motiu que de moment no hi ha una postura clara respecte la possibilitat d’anar de la mà de Ciutadans. ” No és el mateix fer una coalició en unes eleccions de caire clarament plebiscitari que ens uns comicis que ja no tindran aquest caràcter” ha assegurat. D’aquesta manera Fernández creu que no es donen les mateixes circumstàncies “ara” que fa “dos o tres anys” i sosté que cal aparcar el debat de la independència i centrar-se en l’oferta política de cada grup.

Preguntat per si el PPC corre el risc de convertir-se en un partit residual, Fernández ho nega i sosté que “totes les enquestes” els donen una posició similar a la dels comuns. Unes eleccions que el popular veu com una oportunitat per mobilitzar la ciutadania.

Fernández ha lamentat que Catalunya “no ha tingut mai” un govern que no hagi sigut “nacionalista”. D’aquesta manera, “allò que s’anomena constitucionalisme” creu que ha tingut “problemes” a l’hora d’articular un projecte polític. A més ha defensat que el “nacionalisme català, sempre ha estat premiat a Madrid i no pas castigat”.

Finalment, pel que als indults dels polítics empresonats, creu que seria “un error” indultar aquelles persones que diuen “que ho tornarien a fer”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca