Baselga preveu que hi arribi a haver tres vacunes disponibles a final d’any

La farmacèutica AstraZeneca tindrà 3 bilions de dosis el 2021

Publicitat

L’oncòleg i vice-president executiu de recerca i desenvolupament en oncologia de la companyia farmacèutica AstraZeneca, Josep Baselga, ha assegurat que “és molt probable” que a partir d’ara i fins a final d’any arribin a sortir tres vacunes contra el coronavirus.

En unes declaracions a Rac1 que ha recollit Europa Press, Baselga ha explicat aquest dilluns que actualment hi ha quatre vaccins en fase tres –la “fase final” de producció– que al seu parer funcionen, generen anticossos i immunitat cel·lular contra la covid-19.

En concret, l’oncòleg català ha detallat que hi ha 175 vacunes a nivell global en fase de producció, 35 de les quals ja estan en assaigs clínics amb pacients malalts i deu es troben en l’última fase.

La farmacèutica AstraZeneca tindrà 3 bilions de dosis a començament del 2021 segons Baselga, que ha reivindicat el compromís de la companyia de distribuir-la arreu del món –no només a Europa i Amèrica del Nord– amb un cost de dos euros per dosi.

Publicitat

No obstant això, ha destacat que el vaccí “no és l’única solució” per fer front a la pandèmia i ha defensat els anticossos monoclonals com una altra ajuda al seu parer importantíssima per frenar el creixement de la pandèmia.

“Aquests anticossos són més complicats de fer que la vacuna però calculo que a final del primer trimestre de l’any que ve els tindrem. Se n’han desenvolupat menys que de vacunes però n’hi ha 16 en desenvolupament”, ha precisat.

Balsega ha lamentat que no es tornarà mai a la normalitat però ha defensat que aquest estiu es podrà tenir “una vida relativament normal” quan comenci a canviar la situació a començament del 2021.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca